Annonce

Annonce

Svar: Tisser i bukserne del 2


1. september 2011

Kategori:
Alder:
3 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære frustrede mor

Det er rigtig vigtigt at I finder ud af, om problemer i galdegangene kan spille ind og jeg synes derfor du skal drøfte problematikken med jeres læge.

Derudover tænker jeg også at det vil være rigtig godt, at I ændrer lidt taktik med din dreng - både hjemme og i børnehaven. Det er rigtig vigtigt at I ikke ser ham "som en der snyder jer" eller en "som er doven og ikke gider gå på toilettet". Din dreng er ikke imod jer voksne og prøver ganske givet ikke at modarbejde jer og det er rigtig vigtigt at han ikke opfattes som "rasmus modsat", fordi det netop vil forstærke problematikken.

Han har en alder nu, hvor I godt kan lave små aftaler med ham og hvor I også kan tale med ham om og hvor I bevidst kan arbejde på et samarbejde - lyt til ham, drøft med ham hvad muligheder der kan være gode, hvad han har lyst til, for at det skal fungere og brug så også de ting, som du mener vil være vigtigt.

I kan f.eks. lave aftaler om faste toilettider - at han altid skal tisse som det første når han står op, som det sidste inden han går i seng. At han altid skal tisse inden I kører op for at handle eller inden han løber ud på legepladsen osv. Det vil være passende at der ikke går mere end 3-4 timer mellem hans tissetider.

I kan også lave aftaler om, at han f.eks. får en ble på igen. Ikke ...


Annonce

... fordi han skal tisse i den, men fordi den skal virke som sikkerhed og sikre at han ikke får våde bukser. Det er ikke sundt for ham at gå med våde bukser, han kan blive syg og I vil gerne at han er frisk, så han kan komme i børnehave, lege osv. Fokus på det som er rart i stedet for fokus på det, som er forkert.

I kan indføre pointsystem - hvor han f.eks. får et klistermærke på et stykke papir, når han har tisset på toilettet og når han har samlet papiret fuldt, så udløser det en ting, som han har ønsket sig.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I er nødt til at spørge ind til hvordan han selv har det med det - så udgangspunktet bliver noget fælles - det skal være et samarbejde mellem ham og jer ellers kommer I ingen vegne. Og som udgangspunkt er det meget vigtigt, at han føler du er med ham og ikke imod ham. At dette er et fælles projekt og når du beder ham gå på toilettet, så er det ikke for at irritere ham, men fordi du holder så meget af ham og ved at det er vigtigt at gå på toilettet.

Du kan fortælle ham, at han har en "drilleblære" - det er ikke ham, det er ikke hans skyld at det går galt, men fordi hans blære driller. Og man må jo ikke drille - derfor er I nødt til at hjælpe hinanden med at få den til at finde ud af det med at tisse igen - og jeg er sikker på at han gerne vil hjælpe dig med det.

Rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kræsenhed

Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.

Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.

Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.

I må respektere at der er noget mad,...

Læs mere i Babylex

Børn i bilen

Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:

1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.

2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.

3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.

4....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce