Brev:
Soverytme - Jeg er ved at løbe tør for idéer
Hej Helen,
Først og fremmest tusind tak for en fantastisk hjemmeside. Det er dejligt, at kunne finde så mange oplysninger ét og samme sted.
Jeg har prøvet at læse dine svar igennem for soverytme og vaner, men har desværre ikke kunne finde lige netop min problemstilling, hvorfor jeg tillader mig at skrive til dig.
Vi fik for 7 måneder siden (04.02.11) vores andet barn, Casper. Vi har i forvejen en skøn datter på 4 år.
Casper har den uvane at vågne ca. hver time i løbet af natten. Dette har nu stået på i over en måned. I starten troede vi, som så mange andre, at det var fordi, at han var sulten, men eftersom han ikke rigtig drak hverken ved bryst eller flaske, kunne det jo ikke være det.
Jeg konsulterede sundhedsplejerskerne i min mødregruppe, og de foreslog, at jeg i stedet for mælk gav ham vand af en kop, når han vågnede, så han ikke forbandt det med hygge. Det har jeg så prøvet, uden held. De foreslog osse, at jeg gav ham en tom sutteflaske, han kunne ligge med, men det har jeg altså ikke afprøvet - er bange for, at han blot suger luft i maven, hvilket i min optik vil give luft og maveproblemer.
Jeg har set din DVD om sovevaner, hvor du siger, at børn ikke har behov for mad om natten - det kan jeg kun give dig ret i - i hvert fald i Caspers tilfælde.
Jeg prøvede så, som du foreslår, at give ham en flaske ved 23 - 24 tiden - osse selvom han sover, for han bliver lagt ved 19-20 tiden, men han drikker meget lidt, ca. 50 ml. hvorefter han bare sover videre.
Vores aftenrytme er som følger:
Ca. 17.30-18.00 aftensmad. Så bliver han lagt ved 19-20 tiden, ...
... hvorefter han vågner ved 22.30 - 23.00. Der får han så en flaske mme (ammer ikke mere). Han drikker som sagt meget lidt, ca. 50 - 80 ml.
Derefter vågner han så ved 24 tiden og så igen hver time til halvanden, hvor jeg er inde at tale beroligende til ham, give ham sutten og hans putteklud og eventuelt skifte ham, hvis bleen er våd. Jeg har prøvet ikke at give ham sutten, da det ikke er hensigtsmæssigt (ifølge din DVD), med det resultat, at han vækker hele huset med voldsom gråd.
Ved 5 tiden giver jeg ham igen mme, hvor han igen drikker ca. 50 ml, på det tidspunkt er der gået ca. 6 timer fra han fik noget at drikke sidst. Herefter sover han 1 - 1 1/2 time mere for så vågne op til en ny dag.
Jeg har prøvet at lægge en madras ind ved siden af ham, så jeg hurtigt kunne tale beroligende til ham og lade ham vide, at jeg var der, uden resultat, og jeg har prøvet at tage ham ind i sengen til os, hvor han fortsat vågner, men jeg kan hurtigere berolige ham. Tilgengæld sover min mand og jeg så meget dårligt (jeg sover jo dårligt i forvejen ;0).
Jeg er ved at løbe tør for idéer, så jeg håber, at du kan hjælpe mig med noget, jeg måske har overset.
Caspers søvnrytme og madplan er ca. som følger:
Tidlig morgenflaske ca. kl. 5 ca. 50 ml.
Vågner om morgenen ved 6-6.30 - morgenmad
Formiddagslur ved 8-8.30 tiden og ca. 2 timer
Flaske efter formiddagslur ca. 80 ml.
Frokost 11.30
Middagslur ca. 13 - 14
Eftermiddagsfrugt ca. 14.30
Måske sover han en lille lur inden aftensmaden
Aftensmad 17.30 - 18.00
Hygger, bader og putter ca. 19 - 19.30 (natflaske, hvor han igen drikker meget lidt)
Hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder