Svar: Overgang til flaske
Kære Nanna
Du har helt ret i at amningen ikke skal være en kamp og din dreng kan sagtens trives ligeså godt på modermælkserstatning som på brystmælk. Du skal naturligvis have det godt med din beslutning og det er vigtigt at du siger til dig selv, at du er en ligeså god mor, selvom du ikke ammer. Moderfølelsen sidder altså ikke i brysterne men i hjertet bagved :)
For nogle er det en stor sorg, når amningen ikke lykkes, for andre er det en helt naturlig beslutning, som man bare kan mærke at hele familien trives bedre med. Der er naturligt også fordele ved at give flaske - f.eks. at man ved præcist hvor meget barnet får - det gør det lettere at tolke om barnet er sulten eller noget andet er galt. Det giver også ro at vide, at barnet har fået sit behov dækket og så er det jo også en fordel at far kan komme lidt mere på banen :)
Jeg synes det er en fin plan du har lavet, at du går stille og roligt mere og mere over til flaske - det er rigtig godt, hvis du ammer ham, når han vågner - der hvor du fornemmer at han gerne vil tage brystet og så supplerer med en flaske bagefter. Og der hvor du så fornemmer at flasken bare er bedre at give, ja så giver du flaske i stedet for at amme.
I takt med at din dreng får mere og mere flaske og kommer mindre og mindre til brystet, vil din mælkemængde nedsættes og amningen naturligt stoppe. Nogle formår at ...
... amme om natten i en længere periode - det kan være praktisk at bibeholde amning der, fordi du så ikke behøver stå op og varme flasker. Måske er det en idé for dig, måske ikke - men du kan prøve det :) Du har jo tidligere skrevet at om natten går det godt og det er om dagen I har problemer .. :)
Generelt vil det være en god idé at fjerne/erstatte en amning af gangen. Det vil sige at hvis du lige nu ammer 5 gange i døgnet og giver flaske en gang, så vil det være rigtig godt at du ammer 4 gange i døgnet og giver flaske 2 gange. Efter et par dage går du så ned til at amme 3 gange i døgnet og give 3 flasker osv. så du på den måde får trappet ud af amning og øget indtaget af mme.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hvis du har udmalket mælk i fryseren skal din dreng naturligvis have dette i flaske, før du giver ham mme. Det vil være rigtig godt, fordi den mælk du har malket ud indeholder gode antistoffer for ham - og den bør ikke gå til spilde. Men ellers skal han naturligvis bare have mme.
Ved at trappe langsomt ned og over på flaske, så sikrer du både at din krop og mælkeproduktion følger med, så du ikke risikerer at få brystbetændelse fordi du danner mælk der ikke kommer ud - og du sikrer også at din drengs mave og tarmsystem vænnes til mme bedst muligt.
Jeg håber du kan bruge dette videre og at det giver lidt ro, så du har det godt med din beslutning :) Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Gravid vitaminer
Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.
Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.
Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...
Allergidisponerede børn
Når man taler om allergidisponerede børn skelner man imellem dobbelt forældre disposition og svær enkeltdisposition.
Dobbelt forældredisposition er når begge forældre har/har haft flerårig, svær lægediagnosticeret behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit, børneeksem eller sikker fødevareallergi).
Svær enkeltdisposition er når en af forældrene og/eller søskende har/har haft flerårig svær lægediagnosticeret, behandlingskrævende atopisk sygdom (Astma, rhinit,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.