Brev:
Ked af det ved sengetid
Kære Helen.
Jeg er den heldige mor til en dejlig dreng på 7 mdr. Han er nu glad og tilfreds, men sådan har det ikke altid været. Faktisk lige fra starten har han haft meget svært ved at sove og har grædt rigtig meget. Min sundhedsplejerske anbefalede mig at følge hans rytme, hvilket betød at da han var 4 mdr. kun sov 2 timer i løbet af en dag. Selvom om jeg gik ture med ham i barnevognen i flere timer eller sang for og vuggede ham, kunne jeg simpelthen ikke få ham til at sove og han græd og græd - ligesom jeg.
På et tidspunkt begyndte jeg at ligge mig med ham og så kunne han sove 5 timer om dagen. Han er født med et stort vandbrok, som vi nu har fundet ud af strækker sig helt op til navlen inde i maven. Lægerne siger dog at det ikke gør ondt på ham og at han ikke er generet af det.
Nu er han begyndt at sove nogenlunde om dagen, men har svært ved det om natten. Han sover ca. 2-2,5 time om formiddagen og 1-1,5 time om eftermiddagen. Jeg ligger ham i seng ved 8-tiden om aftenen og det er lidt af en kamp. Først kommer han i bad og får børstet tænder. Så "danser" vi lidt til noget stille musik og så går vi ind i soveværelset hvor jeg ...
... ammer ham. Hvis han er helt vågen når jeg ligger ham i hans seng er han glad og leger med tøjdyrene og pludre. Men når han så er ved at falde i søvn begynder han at græde. Jeg aer og synger for ham, men han bliver meget ked af det. Så tager jeg ham op og kan nogle gange vugge ham i søvn men andre gange er han så ked af det at han nærmest skubber mig væk og græder. Sidste mulighed er at amme ham igen, men jeg vil nødigt vænne ham til at skulle ammes for at sove og han har lige fået.
Jeg har nogle gange forsøgt at "undgå" at amme ham igen men det resultere i gråd/skrigeture i flere timer. Han har aldrig brugt sut, men har af og til brugt min finger som sut - men med tænder går det ikke. Jeg har forsøgt at give ham sutteklud, bamser og en af mine undertrøjer, men intet kan bruges som trøst.
Når han vågner ved 11-12-tiden tager jeg ham over i min seng hvor jeg ammer ham og lader ham derefter sover hos mig resten af natten. Det passer mig fint for vi sover begge godt, men jeg ved ikke om det er med til at forværre problemet. Jeg vil så gerne at han lærer at falde i søvn uden at blive ked af det. Håber du kan hjælpe.
Med venlig hilsen
Mariette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.