Annonce

Annonce

Brev:

Vågner om natten og vil ikke sove videre i egen seng - og ny baby på vej!


26. august 2011

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Vågner om natten og vil ikke sove videre i egen seng - og ny baby på vej!

Hej Helen

Tjaa, så blev det min tur at henvende mig til dig.

Det drejer sig om vores lille dreng på 15 snart 16 mdr. Han har gennem det sidste lange stykke tid (1/2 år) vågnet op om natten og har kun ville sove videre, når han er kommet ind i vores seng. Da det først begyndte tænkte vi, at dette ville han helt sikkert vokse fra og at det bare var et spm om tid. Vi har den holdning at han skal have al den trykhed han overhovedet beder om - og jeg kan egentlig godt forstå at det er det rareste for ham at ligge mellem mor og far.

Nå, men situationen er nu den at der om 2 mdr kommer endnu en baby, så vi føler efterhånden at vi bliver presset fra den front og ikke bare kan lade tiden gå og vente på at vores dreng selv finder ud af at sove videre. Vi er enige om, at når der kommer en ny baby, går det ikke at vores dreng stadig sover i vores soveværelse - da babygråd helt sikkert vil vække ham. Efterhånden er det også sådan at Far sover i stuen, simpelthen for at få den bedste søvn - og der er jo heller ikke ønskværdigt.

Vores dreng kan vågne efter 1 time, andre gange går der længere tid - synes ikke rigtig at der er et mønster i hans opvågninger. Jeg har gjort det, at lade ham sove videre i vores seng, hvorefter at jeg så bærer ham ind på sit eget værelse. Dette har gået fint et stk tid, men nu er han begyndt at vågne, når han fornemmer, hvor vi er på vej hen og han skal i egen seng.

Til daglig er han glad og leger livligt inde på sit værelse, og han og storesøster (snart 4 år) leger til tider oppe i tremmesengen - så fornemmer absolut ikke at han forbinder sengen med noget dårligt. Desuden falder han selv i søvn i sengen om aftenen, efter at han har fået sine 100 ml sutteflaske, han har sin sut og sit blestykke, som han elsker over alt på jorden. Der er en lille vågelampe tændt hos ham, så han vågner ikke op i mørke. Han er ikke sutteafhængig, således at opvågningerne hænger sammen med tab af sut - han spytter ofte sutten ud i løbet af natten.

Når han vågner, ...


Annonce

... sætter han sig op og græder. Han er ikke til at lægge ned igen, med mindre at det er med tvang. Prøver at putte ham igen, men han strikker voldsomt imod og græder. Vi har prøvet at inorerer hans opvågning og have døren på klem, så han kan høre hvad vi laver, og jeg har fortalt ham og alt muligt bras netop for at han kan høre os. Vi har prøvet at tage ham op og sidde med ham stille og roligt inde på værelset, men han stritter imod så snart han fornemmer at han skal over i egen seng.

Vi har prøvet ikke at tage ham op, men sidde ved siden af ham og holde ham i hånden og prøve at berolige ham- men det hele synes nytteløst. Vi har overvejet en madras på hans værelse, men synes ikke at denne løsning er optimal, da det jo adskiller mor og far om natten. - og desuden vil han atter vågne og være ked af det. Det skal siges at vi ikke er til at han græder sig selv i søvn, selvfølgelig er lidt småklynk og utilfredshed helt ok.

Til daglig er han den gladeste livlige dreng, der drøner rundt herhjemme og i vuggestuen. Han spiser varieret og godt, og efter aftensmad men inden flaske, får han havrefras - så mener heller ikke at det kan være sult der plager ham. Vand og mælk får han rigeligt af i løbet af dagen. Ørerne er også tjecket og de er fine.
Han sover ca. 2 timer til middag (11.30-13.30) og bliver lagt i egen seng omkring 19.15. Han vågner omkring 06-07- så det er jo helt fint.

Jeg har egentlig ikke noget problem med at han vågner og kommer ind til os - det er jeg sikker på nok skal gå over på et tidspunkt, men min bekymring går mere på hvad vi gør, når baby nr 3 kommer på banen - og at de 2 små evt vækker hinanden. Det ville være rart hvis en god rytme kunne indføres noget tid inden baby, så vores dreng ikke føles at han er rygget ud af soveværelset, fordi at der er kommet en ny..

Jeg er efterhånden ved at løbe tør for gode ideer, så håber at du har lidt guldkorn i ærmet.

På forhånd tak for hjælpen og tak for en fantastisk brevkasse, hvor man ofte kan finde hjælp.

Hilsen Mig

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Nattesøvn og natteamning

Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant

Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annonce