Svar: Dejligst i mors og fars seng
Kære L's mor
Ja det er helt utroligt, som de udvikler sig vores små - eller pludseligt store - børn, når de starter i børnehave. Det er både fysisk og mentalt, at man mærker en forandring - dejligt, men også nogle gange lidt hårdt, at skulle sige farvel til sin tumling og goddag til sin store datter :)
Der er meget stor forskel på at være i børnehave og på at gå i vuggestue eller i dagpleje. Der hvor jeres datter kommer fra, har hun været den ældste. I børnehaven hører hun pludselig til de yngste og det er svært at finde sin rolle. Der stilles også andre krav til hende nu - både af de andre børn, som faktisk kan være meget hårde i deres tone "vi gider ikke lege med dig" eller "du må kun være med, hvis du vil være hund" eller lignende - hårdt at skulle forholde sig til - og også de voksne stiller krav om at hun nu selv skal tage sit overtøj af og på, skifte sko, sætte sin madkasse på plads osv. osv.
Det er dejligt for hende, udfordrende, men dejligt! Men alt hvad hun oplever skal bearbejdes når hun sover og det bliver det, når hun drømmer. Det er derfor helt naturligt at hun lige nu drømmer ekstra meget, vågner og derfor søger jer om natten.
Det er rigtig godt, at I lader hende komme ind til jer, viser hende den tryghed at hun altid kan komme, men ...
... naturligvis har du ret i, at det godt kan blive en vane. Du skal derfor prøve at vurdere hvad det handler om, når hun kommer og hvad tidspunkt hun kommer på.
Selvfølgelig vil hun helst sove sammen med jer - vi er flokdyr og de fleste af os sover bedst sammen med vores partner og sover ikke særlig godt, hvis han/hun ikke er der - og sådan har vores børn det naturligvis også.
Nogle gange kan det være en løsning med en madras på gulvet, hvor hun kan lægge sig når hun vågner. Det er lettere at komme fra en madras på gulvet til egen seng igen - end det er at komme fra smørhullet mellem mor og far.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Nogle gange kan du også prøve at følge hende tilbage, når hun kommer. Da I træner renlighed i øjeblikket, kan det heller ikke helt udelukkes, at hun kommer, fordi hun skal tisse. Så du kunne f.eks. prøve at følge hende på toilettet og derefter så tage hende i hånden og følge hende tilbage i egen seng igen, hvor hun så kan sove videre.
Hvis hun er ked af det, virker utryg og virker til at have drømt og have brug for jeres nærhed, tryghed og fysiske kontakt, så skal hun naturligvis have det. Men der, hvor hun kommer trissende og det virker mere som vane, så må du gerne prøve at følge hende tilbage i egen seng igen :)
Jeg håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.