Brev:
Problemer med nedløbsrefleksen
Kære Helen,
Jeg oplever i øjeblikket (i mine øjne) store problemer med amningen af min næsten 3 måneder gamle søn. Om natten går det fint - han bliver som regel ammet kl. 2 og kl. 5. Herefter plejer han gerne at ville spise ca. hver anden time bortset fra når han sover en lang middagslur (ca. 2,5-3 timer).
Problemet begynder som regel når han vågner fra sin lange lur. Han er som regel temmelig utilfreds når han vågner, men når jeg prøver at lægge ham til brystet begynder han at græde, og efterhånden som jeg bliver ved med at forsøge at lægge ham til (efter pauser, hvor han igen er blevet nogenlunde rolig) bliver han virkelig gal og skriger bare. Utroligt frustrerende for både ham og mig. Det plejer dog som regel at lykkes i 6. 7. forsøg - endelig kommer nedløbsrefleksen, og så er der bid. Derefter forløber resten af seancen sådan set fint nok. Det er den indledende fase, indtil han får stimuleret brystet nok til at mælken løber ordentligt til, der er problematisk.
Jeg tænker umiddelbart, at han er så sulten, at han bliver frustreret over, at mælken ikke bare står i store stråler ind i hans mund fra start. Det hjælper nok heller ikke, at han de sidste 2 ugers tid hver aften har fået en sutteflaske (med min udmalkede mælk), som han grådigt lapper i sig. Tror du, at han er ved at blive for doven til selv at gøre arbejdet, nu hvor han har prøvet, hvordan det kan være med sutteflaske?
Her til aften var den helt gal, og netop som han havde fået aktiveret nedløbsrefleksen satte han i ...
... et kæmpe skrig og så var øjeblikket passeret, da han endelig var faldet ned. Nu har vi så for første gang givet ham 100ml MME. Øv. Jeg tror, jeg har mælk nok, men måske en lidt sløv nedløbsrefleks? Og dog - den kommer som regel inden for et minut, hvis ellers han har tålmodighed til at stimulere brystet så længe.
Generelt varer amningerne ret kort (oftest omkring 12 minutter og aldrig mere end 20) - han sutter som regel på det ene bryst 7-8 minutter og begynder derefter at bokse rundt, så det ender med at jeg skifter bryst. Jeg har prøvet at lægge ham til ved det samme bryst efter bøvsepause og efter at have skiftet ham, men han gider det ikke.
Jeg vil lige fortælle, at vi bor i Paris, og at amning her ikke er så udbredt som i Danmark, og at mødre normalt kun ammer i max 2 måneder. Man har heller ikke som i Danmark en sundhedsplejerske, der kommer hjem og ser hvordan det står til med det hele - det savner jeg ret meget. Hos børnelægen forleden prøvede jeg at få et råd omkring de problemer jeg oplever med amningen, og hun foreslog, at vi skulle prøve at give ham en sutteflaske med 150 ml MME, og så syntes hun i øvrigt, at det lød som om, han blev ammet for ofte, hvis der for det meste kun gik 2 timer mellem amningerne.
Hvad mener du?
Han vejer nu ca 5,4 kg og er 60 cm lang. Han har siden 3 ugers alderen taget mellem 250 og 300 g på om ugen. Bortset fra de seneste dages problematiske amninger er han glad og trives.
Jeg håber, at du kan give mig et godt råd.
Mange hilsner
Nanna
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Nakkefoldsscanning
En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge, og her kigger man via et ultralydsapparat, som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.
Denne scanning kaldes også 1. trimester-scanning, og man ser efter:
- om der er liv
- om der er mere end ét foster
- hvor langt du er henne - man fastsætter datoen for forventet fødsel.
Hvis du ønsker at vide, om dit barn kan have en kromosomafvigelse som f.eks. Downs Syndrom, så...
Appetit
Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.
Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.
Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.