Svar: Når mor putter.....
Kære Camilla
Jeg er helt sikker på at din datter ikke driver gæk med dig - men at hun har et naturligt behov for at vide og mærke, at du er der for hende og ikke forlader hende. Når hun smiler og er i hopla, når du kommer tilbage til hende, så er det fordi hun er oprigtigt glad, hun er lykkelig for at se dig, lykkelig for at du har hørt hende og reageret på hende :)
At hun reagerer anderledes, når far og mormor putter er fordi båndet er anderledes til dem, end det er til mor - sådan er det bare :) Og samtidig så sker der jo også en masse med dig i øjeblikket. Du er gravid og skal snart nedkomme med lillebror (tillykke med det!) og hun mærker forandringen.
Hun mærker det på flere niveauer - hun mærker det rent fysisk, at pladsen på dit skød bliver mere og mere trang, at du ikke kan løfte hende og bære hende på samme måde som før osv. Men hun mærker det også fordi du mentalt måske fjerner dig lidt fra hende på den måde at du kræver lidt mere af hende. Du kræver at hun skal gøre flere ting selv, - måske ikke altid bevidst, men fordi du godt ved at om kort tid, så vil du ikke kunne hjælpe hende helt på samme måde fordi du er nødt til at tage dig af den lille ny. Og det at hun kan mærke at du skubber lidt til hende, til hendes selvhjulpenhed og at du ændrer dig, kan ...
... naturligt gøre, at hun søger dig og klynger sig lidt ekstra til dig. Det er helt naturligt.
Du skal være forberedt på, at hun sandsynligvis vil søge dig ekstra meget, når lillebror er der. At hun kan gå lidt tilbage i sin udvikling, at ting hun ellers har kunne, kan hun pludselig ikke, at hun pylrer mere, vil hænge mere på din arm, gemmer sig mere bag dine ben og vil op, løftes, bæres osv. Det er igen helt naturligt.
Fordelen ved at hun ikke er ældre er faktisk at du er nødt til at hjælpe hende og være der rigtig meget for hende, du kan ikke sige "nu må du lige selv ..." eller "nu må du lige vente..." for det kan hun ikke i kraft af sin alder. Så hun skal på den måde nok få sine behov dækket :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Især om aftenen, hvor hun skal overgive sig til søvnen, vil hun have brug for dig og det er rigtig vigtigt, at du prioriterer den tid. Det er jo det tidspunkt på dagen, hvor hun bedst kan have dig helt for sig selv, hvor hun er sikker på at du er der for hende, giver hende den kontakt og nærhed hun har behov for og det vil hun naturligvis søge og bede om :)
Det er rigtig vigtigt at du giver din lille pige den tryghed og nærhed hun beder om, så hun netop bliver ved med at sove godt om natten som hun gør nu :)
Håber du kan bruge mine tanker videre, fortsat held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Barselshvile
Førhen i tiden var kvinder som lige havde født indlagt på sygehuset i flere dagen inden de kom hjem. I dag kommer man hjem så snart man har lyst og føler sig parat til det og det sker også at man kommer hjem før man som mor egentlig føler sig helt parat ... Det er mere og mere almindeligt at gå hjem allerede få timer efter fødslen.
Når man går tidligt hjem, så vil det være rigtig godt at den nybagte far har mulighed for at tage nogle dage fri, så den lille nye familie kan lære...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.