Svar: Sove uden tremmer
Kære mors
Når børn begynder at forcere tremmesengen, så er det tid til at fjerne tremmerne, præcis som I har gjort - det handler både om at imødekomme barnet behov for at kunne søge sine forældre, men også om at sikre at barnet ikke falder, slår sig og kommer til skade.
Det er helt naturligt at jeres dreng vil gå ud af sengen og søge jer - han vil se hvad I laver, han vil være en del af alt det hyggelige der foregår og vil derfor ikke ligge i sin seng alene. Det at tremmerne nu er væk, giver ham naturligt mulighed for at se hvad der foregår og giver ham mulighed for at søge jer.
Det giver ham også en glad og stolt følelse, netop at kunne og han er sikkert glad og frejdig, når han kommer ind til jer "se her kommer jeg" og det er vigtigt at anerkende dette. Men samtidig skal han jo også lære at blive i sin seng og finde ud af, at der ikke sker noget spændende og at han derfor ligeså godt kan blive liggende. Det har derfor meget at sige hvordan I reagerer og hvad der reelt foregår, når han er puttet :)
Hvis I sidder i stuen og spiser slik og hygger i sofaen, så vil han naturligt blive ved med at komme, for det er så godt, at det ...
... vil han ikke gå glip af, - men hvis I arbejder, står og stryger eller lignende, så kan han ligeså godt sove ...
I kan gøre to ting - I kan følge ham tilbage i seng igen. Tag imod ham, når han kommer "hov, kommer du der, kom - du skal ind i seng og sove" eller lignende og så tager I ham i hånden, putter ham i seng, kærligt og roligt - "godnat skat". Og det skal I så blive ved med at gøre igen og igen og igen - og igen, stille og roligt følge ham tilbage, putte og sige godnat, så han forstår, at det er det der forventes af ham.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I kan også gøre det, at I stiller jer i nærheden, så han kan se jer fra sin seng og derfor ikke behøver stå op for at finde ud af, hvad I laver eller om I er der. Hvis I stiller jer i nærheden, stryger tøj, lægger tøj sammen eller lignende, så signalerer I for det første at der ikke sker noget sjovt, at der ikke er noget hyggeligt - men kun kedelige ting. Men samtidig kan I også berolige og betrygge - han kan kalde på jer "moar ...?!" og du kan svare "Ja, jeg er lige her, læg du dig ned skat, nat-nat", så han igen lærer at det er sengetid og at han skal være i sin seng.
Rigtig meget held og lykke fortsat :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Fordøjelse baby
Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.
Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.
Babyer, der både får brystmælk...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.