Brev:
Er det ok med faste toilettider? - 2 år, 9 mdr.
Kære Helen!
Den store af vores piger (3 år den 28/10) meddelte i vuggestuen efter sommerferien at hun ikke ville have ble på mere. Hendes bedste veninde havde smidt bleen i sommerferien og så ville hun da heller ikke have ble på!!!
Vi har ikke gjort så meget i det med at træne renlighed. Hun har selvfølgelig fået lov at komme på toilettet hvis hun selv har ville det. Hun har både tisset og lavet stort på toilettet mange gange, men bestemt ikke hver dag. Nu er spørgsmålet så bare hvordan vi griber det an. Det er selvfølgelig helt perfekt at hun bare selv har sagt til. Faktisk har hun kun haft 2 små uheld siden mandag (nu fredag). Ikke et eneste uheld i vuggestuen. Det er bare så flot.
Vi har givet hende faste toilettider. Hun kommer på toilettet morgen, efter frugt, inden middagslur, efter middagslur, når vi kommer hjem fra vuggestue, inden ...
... aftensmad og inden sengetid. Hun sover med ble på både om natten og til middagslur. Den har ikke været våd efter middagslur, men er stadig lidt våd om morgenen. Hun kommer altså på toilettet ca hver 2½-3 time iløbet af dagen.
Jeg er meget i tvivl om det er okay at køre faste toilettider eller om det er bedre at lade hende selv sige til? Faktisk fungerer maven bedre lige nu end den har gjort nogenside hvor hun nu kommer af med afførring 1-2 gange hver dag mod ca hver 2.-3. dag tidligere. Kan hun mon have holdt tilbage fordi hun synes det var ubehageligt at lave i bleen. Kan børn bare sådan blive renlige fra den ene dag til den anden eller må vi forvente tilbagefald og hvad stille vi så op? Hvad gør vi ved længere bilture? Må vi bare stole på hun kan holde sig eller er det synd med våde bukser?
Med venlig hilsen
en stolt men meget forundret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
12. januar 2025 | Udvikling | 3 år
Hej Helen Vores datter er nu 3 år og bliver itvivl om hvad der forventes af...
Viden om børn:
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Babymassage
Babymassage er en systematisk blød og blid form for massage, som oprindeligt stammer fra Indien. Nogle børn nyder at få babymassage, hvor andre børn ikke bryder sig særlig meget om det.
De fleste forældre vil, uden at tænke over det, naturligt have lyst til at kærtegne og berøre deres lille barn. Følg din egen lyst til hvad du og barnet godt kan lide. Børn har bedst af at blive rørt på en måde, hvor det er barnets reaktioner og signaler der er styrende.
Børn har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.