Svar: Kan ikke lige på maven ret længe ad gangen
Hej med dig
Velkommen til :)
Det er helt normalt at børn i din datters alder begynder at bruge armene mere og ikke lader dem ligge oppe ved hovedet, men i stedet strækker dem ud eller ligger dem langs siden - "de flyver" kan man næsten sige og bliver ofte meget irriterede, fordi den "flyvende" stilling hindrer dem i at trille ...
Men at de ligger og "flyver" er dog også helt okay og det må din datter gerne. Det at have hænderne og armene ved kroppen, kan gøre at hun begynder at finde ud af at dreje om sin egen akse (dreje rundt om sig selv på gulvet) og det skal hun også øve sig i nu.
Det er meget fint at du en gang imellem hjælper hende med at få armene bukket ind under sig, så hun ligger på en måde, hvor hun kan øve at trille fra mave til ryg og så hun også kan øve sig i at strække sine arme og løfte sig op og ligge på albuerne. Jo ældre hun bliver, jo flere armkræfter hun får, jo bedre vil hun naturligt også blive til at ligge på albuerne og løfte sig - og jo sjovere bliver det igen at ligge på maven.
Det kan nogle gange hjælpe at lægge en pude under hendes brystkasse, så hun bliver løftet lidt højere op. Lamaze har også lavet ...
... et drejetæppe, som børn kan ligge på ... men ofte vil det være ligeså godt, at du tumler med hende, hjælper hende med at bruge sig selv rigtig meget motorisk - hjælper hende med at trille og også gerne lader hende trække sig selv op i armene. Her kan du holde om hendes hænder og håndled, og hun kan trække sig op til siddende og senere til stående stilling. Det giver god styrke i armene og dermed på sigt, styrke til at komme op på albuer og senere på strakt arm, når hun ligger på maven.
Det er altså helt naturligt at hun lige nu lægger armene ned langs kroppen og hun må naturligvis gerne gøre sådan - men prøv at støtte hende ved som du allerede gør, at flytte armene op igen og også ved at lave nogle øvelser med hende, hvor hun naturligt også får mere styrke i sine arme, begynder at trille mere omkring osv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Gør det til en vane, at hver gang du lægger hende fra dig og hun er vågen, så starter hun med at ligge på maven. Hvis du gør det som en fast rutine hver dag, så når hun alligevel at ligge på maven en del :)
Udnyt også puslepladsen og sæt meget gerne et spejl op, så hun kan ligge på maven og kikke på sig selv :)
Rigtig meget held og lykke! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Honning
Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.
Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.
Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.