Svar: Sutten... igen - og igen
Kære Chalotte
Det vil være en rigtig god idé at vælge en sut med en suttering og så trække en stofble eller lignende igennem ringen.
Det er vigtigt, at din datter sover med hovedet til siden, skiftevis drejet mod højre og venstre. Når hun sover med hovedet til siden så vil kluden holde sutten på plads ved munden, så selvom hun med tungen får skubbet lidt til sutten, så støttes den lidt af kluden og du kan undgå at den falder helt ud.
Når hu sover om natten uden sut - så er det sandsynligvis fordi hun der begynder at sove søvn, som er lidt mere inddelt i stadier og derfor også sover lidt dybere end hun gør om dagen. Hun registrerer derfor ikke helt på samme måde, hvad der foregår omkring hende, hun sover dybere og mere roligt og har ikke på samme måde behov for sutten. Om dagen sover ...
... hun lidt lettere, vågner lidt mere op og søger derfor også sutten lidt mere under søvn.
Samtidig lyder det også som om at hun sover ret længe i forhold til hvor gammel hun er, og jeg læser ud af dit brev, at hun sover i en del timer uden at få mælk. Det kan også spille ind. Det er nemlig sådan at det at sutte sætter gang i tarmperistaltikken og når hun skal klare sig uden mad i flere timer om natten, så vil hun naturligt spise ekstra hele dagen - og derfor vil hun naturligt også have brug for at sutte mere i dagtimerne, netop for at få maden sendt igennem systemet :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og så lyder det også som om at hun nok skal lære det med tiden - så selvom du lyder meget tålmodig, så skal du måske holde tålmodigheden lidt endnu :)
Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke med hende :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Stamceller
Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.
Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.