Brev:
Vil ikke ske mad
Kære Helen
Vores datter på 7 måneder vil ikke spise skemad. Jeg har siden hun var 4 mdr. forsøgt med smagsprøver. Først med det simple fløjlsbløde retter og senere med forskellige smagsvarianter. Hun er hverken til sut eller flaske. Vi har af flere omgange forsøgt med flasken, med det virker som om at vi er kommet for sent i gang og at hun simpelthen ikke kan finde ud af at tage fat. Da far overtager barslen og jeg skal tilbage på arbejde fuld tid fra på mandag 8 dage er vi lidt nervøse.
Hun er ikke så stor, vejede ved fødslen 2750 og nu ved 7 måneder 7,5 kg og derfor er vi også ekstra obs på at hendes ernæring skal være rigtig, men det kan jo være svært, når hun ikke er glad for mad.
Vi har den seneste måned optrappet vores lille "træningslejr" og tilbyder hende nu mad tre gange om dagen og nogle gange et ekstra mellemmåltid. Men det er kun 1 gang ud af 5 at hun egentlig virker interesseret. De resterende gang er under højlyt brokken, det lader dog til at der altid kommer en lille smule (2-3 skeer) ned. Hun spiser dog aldrig mere end 1 dl og som regel en del mindre.
Vi tilbyder typisk grød (havregrød, fuldkornsgrød, risgrød. etc oftes med frugt) til ...
... morgenmad, øllebrød eller grønsagsmos til frokost og igen grød eller mos til aftensmad.
Vi prøver tit at lokke det i hende ved at søde det med frugt, fordi vi tænker at det er vigtigere at hun lærer at spise, end at spare på det søde. Er det en dårlig ide?
Det med mad er næsten gået hen og blevet til en pinsel, hvor vi skal udsætte hende for noget, hun hellere vil være fri for. Men vi vil jo gerne ind i en god rytme også med mad, og det at jeg skal tilbage på arbejde, og derfor ikke vil kunne amme mellem kl 7.45 og 16.30 om bare en uge, sætter ekstra pres på. Har du nogle råd til, hvordan vi kan få vendt det til noget hyggeligt? Og hvor nervøse skal vi være for om hun får den rigtige ernæring?
Hun har altid haft et godt sove hjerte, men hun er efter, at vi er begyndt at tilbyde tre gange mad om dagen, begyndt at vågne mere om natten for at blive ammet. Hun bliver ca. lagt 20.30. Tidligere ammede jeg typisk ved 24.00 - 1.00 tiden, igen omkring 4.00 og igen 7.00 hvor hun så sov videre til 8.30 - 9.00. Nu er hun begyndt at vågne og ville die op til tre gange ekstra mellem kl 2.00-5.00.
Har du gode råd til hvordan vi kommer ud af den onde cirkel?
Venlig hilsen
O og K
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Sove ude
Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.
At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.