Annonce

Annonce

Brev:

Maveliggeri


16. juli 2004

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Maveliggeri

Hej

Jeg har en datter på 6½ måned som aldrig har været glad for at ligge på maven, det bliver til højest 3-4 minutter ad gangen, men hun virker meget stærk i ryggen, og kunne meget tidligt holde sit eget hoved. Hun sidder nu og har kunnet det fra den dag hun blev 6 måneder.

Spørgsmålet er om jeg skal blive ved med at kæmpe med hende om at ligge på maven. Når hun endelig ligger der, laver hun meget hurtigt en "flyver" og bliver træt af det. Hvordan kan jeg træne hende til at bruge armene til at tage fra med?

Når hun ligger på maven laver hun kravlebevægelser med benene, men får kun det ud af det at hovedet dykker ned i underlaget, og så bliver hun stiktosset. Jeg har prøvet at lægge et håndklæde under armene og det går i kort tid, men hun bruger stadig ikke armene til at tage fra med. I og med interessen for at ligge på maven er så lille, vil hun heller ikke vende sig hverken til eller fra ryggen, men ...


Annonce

... når hun ligger på ryggen kommer hun dog rundt på siden, og med et lille puf helt omkring, men jeg er ved at blive lidt desperat over at hun ikke vil vende sig helt, men jeg vil gerne have at hun lærer at kravle rigtig af hensyn til hendes motorik, og så skal hun jo ligge på maven, eller hvad?

Er der noget jeg kan gøre for at hjælpe hende med at synes det er sjovt at være på maven og bruge armene til at tage fra? Jeg ligger selv på maven med hende, og leger. Lægger legetøj foran hende, som hun ivrigt griber efter, men er ligeglad hvis det ligger, så man skal vende sig helt rundt for at få det. Så er det nemmere at nå noget andet, eller blive gal, så der kommer en og giver hende det.

Jeg prøver at være standhaftig, og vende hende for at nå legetøjet, og så vende tilbage hvis hun bliver sur, men jeg synes ikke rigtig der er nogen fremskridt.

Skal jeg bare have tålmodighed fortsat, eller hvad kan jeg gøre.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annonce