Annonce

Annonce

Svar: Falde i søvn i egen seng - 10 mdr.


26. juli 2011

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Mette

Det lyder rigtig dejligt og omsorgsfuldt, at I har haft Gustav hos jer i jeres seng, når han har skulle sove. Det har givet ham en ro og gjort at han forbinder det at sove med noget trygt og rart - og det er en rigtig god basis at have for gode sovevaner senere hen, så der er ingen grund til at føle, at I har gjort noget forkert.

Det er helt naturligt at han søger jer ekstra, når han skal sove. Han gør det både fordi han han har lært det sådan, men han gør det også i kraft af sin alder. Han er igang med separationsfasen og øver sig derfor i at opleve verden mere og mere på egen hånd, mere og mere på afstand fra jer. Men han kan ikke adskille sig uden at føle sit ekstra tilknyttet og derfor søger han jer - han har brug for at mærke at I er der for ham og han er stadig så lille, at han føler sig alene, når han ikke kan se jer. Hvis I er ude af syne, føler han sig forladt og alene (så det er ikke så tosset at bo i en toværelses! :)).

Behovet for at mærke jer og vide at I er der, vil sandsynligvis blive forstærket, når han starter i Vuggestue - bare så I er forberedt - det kan godt være svært at få ham til at sove hele natten i egen seng, når han køres ind der ..:)

Man kan gøre det som I gør, berolige og betrygge og blive ved med at putte ham i egen seng, så han efter 3 gange, tilsidst overgiver sig og accepterer at sådan er det :) Det lyder ikke som om at han er voldsomt ked af det, snarere som om at han protesterer over at I er ved at lave om på rutinerne.

Man kan også lade ham falde i søvn i jeres seng og så flytte ham over i egen seng og arbejde på at han bliver sovende der. Det at han begynder at vågne i egen seng om morgenen, kan godt have betydning for at han på sigt så også bedre vil ...


Annonce

... acceptere at blive puttet der ...

Og så kan man også gøre det, at man fjerner den ene side af tremmesengen og kobler hans seng til jeres. På den måde kan du f.eks. ligge i din egen seng ved siden af ham, lægge hånden over på ham, så han kan mærke dig og han kan ligge i egen seng og lære at falde i søvn der. I kan altså på den måde gøre jeres egen seng bredere, så I stadig sover sammen, men alligevel også i hver sin seng :)

At han skal tysses til ro nogle gange i løbet af natten er helt normalt og ikke noget du skal være ked af at gøre - og netop hvis han kan ligge i egen seng, men ved siden af dig, så slår du to fluer med et smæk :)

Han har brug for 400ml mme dagligt og hvis han ikke får dette skal han have jerntilskud. Da du ammer, går jeg ud fra at du allerede giver ham jern.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


I princippet bør han få mme eller modermælk til han er 1 år og ikke kun få sødmælk og surmælksprodukter. Du kan derfor overveje om du vil komme lidt mme i grød og mos og derudover så give ham sødmælk af kop, lidt tykmælk om eftermiddagen, sovs osv. Medtænk også ost, som en god kilde til kalk. Han kan også få mme af en kop, men det smager ikke særlig godt og så vil han sandsynligvis ikke drikke det. Derfor kan du bruge det i morgen og aftengrød i stedet ...

Han har brug for 500ml mælk dagligt - og her tæller alt med. Når han bliver et år, bør indtaget ligge mellem 350-500ml for at han får kalk nok :)

Det er vigtigt at han derudover drikker vand, så han får væske nok. Hans væskebehov er naturligt stort. Du må give ham vand af kop og så skal du naturligvis holde øje med at han tisser nok. Det er vigtigt at hans bleer er våde og at urinen er klar og ikke lugter dårligt :)

Jeg håber du hermed er hjulpet videre, fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce