Brev:
Falde i søvn i egen seng - 10 mdr.
Kære Helen
Tusind tak for dit svar sidst. Det var til kæmpestor hjælp og planen var rigtig god.
Nu er Gustav blevet 10 måneder og der er to ting, der fylder hos mig/os. For det første er Gustav ikke meget for at falde i søvn i sin egen seng. Da han var mindre skulle han vugges i søvn, men så opdagede min mand, at hvis man lå sammen med ham i vores seng, kunne han falde i søvn selv. Dengang var det jo et fremskridt og vi tænkte, at det var en god overgang til at falde i søvn selv i egen seng. Men nu er det hverken gået værre eller bedre end, at Gustav eeelsker at falde i søvn i vores seng og helst ligge der det meste af natten.
Hans seng står i soveværelset, da vi bor i en to-værelses lejlighed, så jeg kan godt forstå han brokker sig og hellere vil over i vores seng, men han har sådan en fin seng selv, som jeg synes han skal sove i. Som det er nu får han lov at tumle lidt i vores seng og blive døsig og så prøver vi at lægge ham i hans egen seng, men han bliver virkelig ulykkelig og så snart han kommer i vores seng falder han til ro og lægger sig til at sove. Det kan sagtens tage 3 forsøg, hvor han til sidst klynker lidt ved at blive lagt i sin seng, men så overgiver sig.
Er det dumt at starte i vores seng? Hvordan får vi ham ...
... til at "kunne lide sin seng"? (Jeg ville sådan ønske at han havde sit eget værelse, men sådan er det desværre ikke). Jeg ammer ham ikke længere inden sengetid, fordi jeg gerne vil stoppe helt med at amme snart (det er den anden ting). Han får istedet grød og et glas mælk - det fungerer supernemt og han er nem at putte ligegyldigt om det er mor eller far der putter.
Han får så mælk sen aften og tidlig morgen eller sen aften og midt nat. Nogle gange kommer han over i egen seng efter første amning, men ofte bliver han liggende i vores, da han stadig har mange opvågninger, og det er nemmere at tysse ham til ro, når han ligger lige ved siden af, men egentlig har jeg også lidt dårlig samvittighed over at han ligger der, for det er jo vores egen skyld, når vi har ladet ham ligge der så meget.. Vil gerne høre dine tanker.
Jeg vil gerne nøjes med at amme sen aften og inden han skal starte i vuggestue d. 8. august stoppe helt. Tror du, det er realistisk? Det er flere uger siden, at han helt mistede interessen for at amme inden middagslur og som sagt gik det fint med at fjerne putteamningen. Jeg tænker selvfølgelig lidt på hans væskebehov - skal han have noget mme i kop indtil han er et år, eller er vand og sødmælk fint?
Mange hilsner
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Opbevaring af modermælk
Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.
Holdbarhed for ny udmalket mælk:
3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.