Svar: Må hun sidde op?
Kære Lea
Dejligt at høre at lillepigen har det så godt, trives og udvikler sig :)
I må gerne hjælpe hende med at bruge sig selv motorisk. I må gerne hjælpe hende med at trille, I må gerne hjælpe hende med at bruge sine ben, dreje om sin egen akse, I må gerne tage hende i hænderne og lade hende trække sig op til siddende og derfra til stående stilling, hvis hun gerne vil det og kan det. Du må gerne have hende siddende på dit skød, hun må gerne stå på dine lår, hvor du holder hende om livet - det er okay.
MEN hun er for lille til at sidde selv. Hun må ikke sidde frit og uden støtte. Og hun må ikke stables med puder eller lignende, for at kunne sidde og kikke. Hun skal ikke sidde selv, før hun kan det selv.
Når hun sidder på dit skød, så vil du naturligt støtte hende. Hun læner sig ind mod din krop, og du flytter naturligt lidt på hende hele tiden, hun sidder ikke bare stille. Det er dejligt for hende, at sidde hos dig og kunne kikke og følge med i verden fra fin favn.
Når hun sidder, så falder hun naturligt sammen og ryggen bliver rund. Det gør den, fordi hendes rygmuskler endnu ikke er stærke nok - og det er derfor hun ikke må sidde. Hun får styrke i ryggen af at ligge på maven og det er vigtigt at ...
... hun ligger på maven hver dag. Du skal gøre det til en vane, at hver gang du lægger hende fra dig, så starter hun med at være på maven (når hun er vågen) og herfra kan hun så øve sig i at trille om på siden og derfra om på ryggen. Det er god træning og nødvendig træning, det er sådan hun får styrke i ryg og nakke og styrke til på sigt at kunne sidde.
De fleste børn vil omkring 6 måneders alderen være stærke nok i ryggen til at kunne sidde i høj stol, når de skal spise.
Når hun basker med arme og ben, så er det rigtigt, at hun stadig ikke har helt kontrol over sine bevægelser og du må gerne hjælpe hende med at samle sine hænder, ligesom du også gerne må hjælpe hende med at sparke og bruge sine ben. Du kan cykle med benene. Du kan også give hende ranglesokker på og hun kan hører at de rasler, når hun sparker - om et par måneder vil hun kunne løfte benene op og hive sokkerne af ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun er godt igang med sin motoriske udvikling og det tager tid at lære alle bevægelser, få styrke og kunne koordinere. Men hun er godt igang :)
Læs også min bog, "sådan støtter du dit barns udvikling". God sommerferielæsning ... :)
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Rigtig god sommer til jer alle fire!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Menstruation - efter fødsel
Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.
Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.