Annonce

Annonce

Svar: Vil ikke tage en sutteflaske!


28. juni 2011

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære ammende mor

Det er meget svært at introducere en flaske på nuværende tidspunkt. Jeres dreng er så gammel, at han er bevidst om brystet og naturligt foretrækker den ægte vare og at få ham til at acceptere at sutte på et stykke gummi eller silikone er meget svært ...

Det er et dilemma. For hvis man vælger at amme og følge de officielle retningslinjer, så forpligter man sig et eller andet sted også til at amme til barnet er 1 år eller mere. Selvom barnet kan drikke af en kop, så vil mælkebehovet naturligt være stort og skal dækkes af brystet det første år.

Hvis man ved med sig selv, at man ikke ønsker at amme så længe eller at man gerne vil have mulighed for at kunne give en flaske, at far eller andre skal kunne tage over - så er man faktisk nødt til at introducere en flaske tidligt. Det vil i forhold til min erfaring sige inden for de første 3-4 måneder. Bliver barnet meget ældre end dette, så foretrækkes amning ofte, hvilket man jo ikke kan fortænke barnet i.

Der er naturligvis nogle forskellige ting I kan forsøge, i håb om at han pludselig acceptere flasken. Men I må et eller andet sted indstille jer på, at han måske vil vælge brystet og at han skal have lov til dette - for det er jo det han har lært :)

Det kan for det første være en rigtig god idé at malke ud, så han får modermælk i flaske. Modermælk smager betydeligt bedre end erstatning og hvis han får din mælk, som han kender og føler sig tryg ved, vil han måske acceptere flasken.

Det kan også være en idé at give lidt vand i flasken, fordi han så kan lære teknikken at drikke af en flaske, uden at føle ubehag ved smagen. Det er anderledes at spise ...


Annonce

... af en flaske og kræver anden teknik og øvelse, så det er også vigtigt at finde ud af om det er smagen eller teknikken, han irriteres over og ikke vil acceptere.

Så er det en god idé at vælge en flaskesut, som minder om barnets normalt sut, hvis barnet har en sådan. Hvis barnet bruger sut, så er barnet vant til at sutte på denne facon og en flaskesut der minder om dette, vil gøre det mindre fremmedartet og dermed lettere for barnet at acceptere.

Det kan nogle gange være en god idé at vælge en flaske med elastisk flaskesut, mange børn vil godt acceptere dette. Det laver f.eks. pigeon.

Så kan man forsøge at give lidt bryst og så lirke brystet ud af munden på barnet og lirke flasken ind, i håb om at når barnet er igang med at spise, så er det lettere at bytte rundt.

Man kan prøve at give lidt mme i mundvigene på barnet, så barnet starter med at lappe lidt mælk i sig og så efter lidt slurke, prøve med flasken, for at se om barnet tager fat og sutter.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Man kan forsøge at lægge sig med barnet i dobbeltsengen og give flasken der, samtidig med at barnet får tæt fysisk kontakt.

Man kan også prøve at give flasken i barnevognen, imens barnet ligger under kalechen og er skærmet for lys og lyd, fordi det kan hjælpe barnet til at koncentrere sig bedre om at sutte.

Så kan man prøve at lade far, en bedstemor eller en anden give flasken.

Man kan prøve at give flasken imens barnet sover, fordi børn nogle gange vil acceptere og bare sutte, eller man kan prøve at give flasken lige når barnet vågner op af en lur, fordi barnet naturligt ofte er sulten der.

Jeg håber I kan bruge ovenstående videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.

Dagplejestart - 11 mdr.

Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Bekymring for sproglig og motorisk udvikling

Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...

Læs hele brevet og Helens svar


6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.

Sidder ofte i W-stilling

Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil lige sige mange tak for dit gode og præcise svar på mit spørgsmål om "Afbrudt søvn efter dagplejestart". Jeg fik lige præcis den vejledning, jeg manglede. Så tusind tak og fortsat god dag.

Kærlig hilsen
Victors stolte mor.


Annonce