Annonce

Annonce

Brev:

Brug af sut - 2 år, 1 mdr.


27. juni 2011

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Brug af sut - 2 år, 1 mdr.

Hej Helen.

Min mand og jeg er lidt uenige om, hvor meget vores datter må bruge sutten, og hvor strenge vi skal være for at håndhæve det, hvis du forstår hvad, jeg mener.

Grundlæggende er vi enige om, at hun kun skal have den, når hun skal putte. Vi er godt klar over, at det hverken er sundt for tænderne eller den sproglige udvikling, at proppen er i munden hele tiden.

I dagplejen er det ikke et problem. Når hun bliver afleveret, har hun sut og nusseklud i hånden (disse to ting hænger sammen. Hun vil ikke kun have nussekluden). Dagplejemor tager sutten og kluden, når vores datter smider det for at lege. Herefter får hun den kun, når hun skal ud og sove.

Problemet er, at når jeg henter hende, får hun klud og sut. Hun er træt og pjevset, og jeg føler, hun har brug for den. Derfor har hun den faktisk fra vi kommer hjem i mellem 5 og 16 til puttetid - mere eller mindre. Nogle gange smider hun begge dele for at lege, og så gemmer vi det væk, hvis vi kommer forbi det.

Der er dømt ulvetid fra 16.60 til efter spisetid, hvor jeg prøver på at få lavet aftensmad og underholde en træt pige, og det er netop her min mand synes, at hun ikke skal have sutten og kluden, hvorimod jeg ikke orker at tage den kamp midt i dagens hektiske time.
Hun bliver ...


Annonce

... hysterisk og ked af det, hvis vi tager den fra hende, eller hvis hun kommer i tanke om, at hun vil have den igen efter, at hun har smidt den.

I weekender fjerne vi sut og klud efter morgenmaden, og prøver på at aflede hende efter bedste evne, hvis hun pludselig kommer i tanke om, at hun vil have den. Nogle gange lykkedes det, andre gange græder hun til, hun får den - hvad enten om vi går ud, læser eller laver noget helt andet. Hun glemmer det ikke...

Vi siger til hende: "Kom, nu lægger vi lige sutten her, så får du den igen, når du skal sove." Nogle gange lægger hun frivilligt sutten på sin plads i skabet - andre gange siger hun bestemt nej.

Jeg forbarmer mig over hende i ulvetimen, og når hun i weekenderne er virkelig pjevset - også selv om min mand og jeg har aftalt, at hun ikke skal have den. Min mand er meget bedre til at være konsekvent.

Sutten skaber nogle små konflikter i mellem min mand og jeg, så jeg håber du vil hjælpe os på vej til en anden løsning. Om et par uger skal vi holde en måneds sommeferie sammen, og jeg vil nødig, at den sut skal sidde i munden på lillepigen hele sommeren. Jeg håber, du kan hjælpe os til at skabe nogle nye ritualer, hvor sut og klud har sin faste plads i skabet.

Med venlig hilsen
Lillepigens mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.

Reaktion på at være blevet storesøster

Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.

Opvågninger om natten - 22mdr

Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2024 | Sovevaner | 23 mdr.

Vil kun sove med mor, og har derfor svært ved at sove i vuggestuen

Hej Helen. Længe har jeg tænkt på at skrive ind. Vores dreng på lige knap 2...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fostervandsprøve

En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.

Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tak for dit gode svar sidst, som virkelig hjalp mig videre. Vi har valgt at beholde putteflasken lidt endnu :-)

Agnes mor


Annonce