Annonce

Annonce

Brev:

For lidt væske i løbet af dagen?


26. juni 2011

Alder:
7 mdr.

For lidt væske i løbet af dagen?

Hej Helen.

Så har jeg brug for lidt input igen :-)

Min datter er nu snart 7 måneder, og hun har været i gang med skemad siden hun var 4 måneder. Af forskellige årsager har hun altid været ked af sutteflasken, hvilket har været et stort problem, da amningen mislykkedes. Og hendes aversion mod flasken er kun blevet større og større jo ældre hun er blevet.

De sidste 3-4 uger har hun konsekvent nægtet at tage flaske i dagtimerne, dvs. fra hun vågner tidligt om morgenen til hun så får flaske inden natputning. Hun hyler og vrider sig som en orm, bare sutteflasken kommer i nærheden af hendes mund, og det er komplet umuligt at få hende til at tage noget fra flasken.

Så derfor får hun nu skemad 4 gange i løbet af dagen, og får så flaske inden natputning, og lidt igen når jeg går i seng og lidt igen om natten. Og det fungerer egentligt meget fint, om end jeg synes hun spiser lidt for lidt. Og det HELT store problem er, at hun ikke drikker særligt meget væske i løbet af dagen, hvilket resulterer i, at hun døjer rigtig meget med at afføringen bliver lidt hård (hun har altid haft problemer med maven og har tidligere fået Movicol, men er trappet helt ud af det, da det endte med at give hende mavepine).

Jeg har derfor brug for lidt input til, hvordan hun kan få mere væske, og om hun er dækket godt nok ind med maden. Hun vejede 7,5 kilo og målte 68 cm for 3 uger siden.

Hendes dag ser nogenlunde sådan ud:
- ml. kl. 3.00 og 4.30: Vågner og får en flaske MME, ca. 100-120 ml – sover videre
- ml. 6.00 og 7.00: Vågner og hygger sig i sengen.
- kl. 7.30: Havregryn af ½ dl gryn og 2 dl vand, tilsættes MME pulver svarende til vandmængden. Hun spiser ca. 2/3 af sådan en portion. Får vand dertil.
- ml. 9.00 og 9.30: Puttes til formiddagslur, sover 30-60 minutter (typisk kun 30 minutter)
- kl. 10.30: Grød (hirsegrød, øllebrød eller anden lidt grovere grød) af ½ dl gryn og 2 dl vand, tilsættes MME pulver svarende til vandmængden. Hun spiser ca. 2/3 af sådan en portion. Får vand ...


Annonce

... dertil.
- ml. 12.00 og 12.30: Puttes til middagslur, sover 1-2 timer (oftest kun 1 time)
- kl. 14.00-14.30 (afhængig af lurens længde): A38 blandet med risgrød og frugtmos, spiser ca. en dl heraf, får vand dertil
- kl. 16.00-16.30: Puttes til eftermiddagslur, sover 30-60 minutter (typisk kun 30 minutter)
- kl. 17.00-17.30: Grøntsagsmos, forskellig slags, også kartoffel og nogen gange kød deri. Spiser ca. en dl. Får vand dertil
- kl. 19.30: Får flaske, ca. 100-120 ml. Puttes herefter – sover omkring kl. 20.00
- Kl. 22.30-23.00: Får flaske, ca. 100-120 ml. Sover videre

Ind imellem de beskrevne måltider bliver hun nogle gange tilbudt frugtmos og selvfølgelig også mere vand. Hun kan endnu ikke rigtigt finde ud af at sidde med et stykke frugt eller brød i hånden og selv sutte/tygge på det. Og grøden og mosen må ikke blive for klumpet, så får hun opkastnings-fornemmelser.

Jeg synes, at det virker som om hun måske får lidt for lidt mad, men jeg har ingen idé om, hvor meget de faktisk har brug for i den alder. Jeg rører MME pulver i morgen-, og formiddagsgrøden for at sikre, at hun bliver dækket ind med jerntilskud, så vi kan undgå at give hende jerndråber, som jo er meget hårde for maven – og det har vi ligesom ikke brug for!

Og så er den helt store udfordring jo væsken i løbet af dagen. Hun drikker lidt af koppen til måltiderne og også lidt ind imellem. Men det bliver jo ikke til så meget, og jeg er bange for, at hun får for lidt væske – også set i lyset af, at flaskerne og aftenen/natten kun bliver til ca. 300 ml i alt. Men hvordan får jeg hende til at drikke mere i løbet af dagen??? Har prøvet at købe den gamle klassiske kop med drikketud, men jeg kan ikke rigtigt lære hende at drikke af den…

Håber du har nogle gode input til de udfordringer jeg har med min datter – som du også kan se, så sover hun heller ikke så godt om dagen, og måske det hænger sammen med, at hun måske spiser lidt i underkanten af det hun har behov for.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Jette

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce