Svar: Øjenkontakt?
Kære Mette
Tak for dit brev :)
Med den alder din dreng har nu, er det naturligt at han begynder at kunne se lidt længere og derfor bliver fanget af en lysplet på væggen, eller andre ting i rummet - men det er vigtigt at du også kan få øjenkontakt med ham. I skal se hinanden gensidigt i øjnene og du skal kunne holde hans øjenkontakt.
Du bør altså have en oplevelse af at han kikker på dig og når du f.eks. smiler til ham, bruger din mund og dine læber, pludrer med ham osv. så skal han se på dig og du bør kunne se, at han lytter til din stemme og prøver at efterligne de lyde du laver og den mimik du har.
Det er naturligt at han både ser mere og mere på verden omkring sig, han begynder også at se farver nu og kan skelne former omkring sig. Han fascineres af kontraster - lys og mørke, eller ...
... sort-hvid - han kan f.eks. godt fascineres af kontrasten mellem din pande og dit hår, så hans øjne ofte søger mod din hårgrænse, når du sidder med ham, - men stadig skal du kunne fange hans øjenkontakt og kunne se ham direkte ind i øjnene.
Når man ikke har haft et lille barn i armene før, så er det svært at vide, hvad der er normalt. Hvis du er i tvivl om din drengs kontakt, så synes jeg du skal tale med din sundhedsplejerske om, at få vurderet om din drengs kontakt er som den skal være :) Det vurderes bedst, når man står med barnet i armene og den mulighed har jeg jo desværre ikke herfra hvor jeg sidder :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Læs også min bog "Sådan støtter du dit barns udvikling", hvor du netop kan læse om, hvad du kan forvente af din dreng og den alder han har nu og indtil han bliver tre år gammel :)
Fortsat held og lykke!
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Tvillinger og trillinger
Du er berettiget til børnetilskud, hvis du føder tvillinger og trillinger. Du får også automatisk udbetalt børnetilskud, hvis du har adopteret flerlinger. Du kan få børnetilskud til og med det kvartal, hvor dine børn fylder 7 år.
Tal også med din sundhedsplejerske om muligheden for at komme med i en gruppe for mødre/fædre med flerlinger. Det kan være rigtig rart at møde ligestillede, drøfte de forskellige glæder og udfordringer, som børn giver, og rigtig mange har også stor glæde...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.