Annonce

Annonce

Svar: Sut eller ej


15. juni 2011

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Kristine

Som udgangspunkt tror jeg ikke at jeres datter har brug for en sut, hvis hendes suttebehov var stort, så ville hun sandsynligvis sutte på sin tommelfinger - og det gør hun ikke. Hvis hun begynder på det, så er sutten dog at foretrække.

Jeg tænker at hendes interesse for sutten er opstået, fordi hun ser de andre børn bruge sut og det fascinerer hende, hun vil også prøve at have sådan en i munden, ligesom de andre har. Det er mere en leg for hende end det er et behov.

Hun har sin sutteklud og puttebamse og kan sagtens sutte på dette, hvis hun har brug for at sutte. Hun har i princippet masser af mulighed for at sutte på ting, hvis behovet er der - og det gør hun ikke.

Hvis I køber en sut til hende, så vil hun måske bruge den et par gange, måske mere bide i den end sutte på den og så miste interessen igen ... jeg kan naturligvis ikke sige det, for hun kan jo også pludselig tage den til sig, det at sutte på ...


Annonce

... gummi er jo ikke fremmed for hende, fordi hun jo også får flaske, så måske vil hun nyde det, synes det er rart. Og så kan man jo godt diskurer om I ikke skal lade være at give hende sutten, for tager hun den til sig, så kan det jo give problemer med tænderne og med sproget og det kan også være et problem så at komme væk fra den igen...

Så min umiddelbare tanke er altså at I som udgangspunkt skal gå ud fra at hun ikke har behov for sutten, men finder den interessant og ser den som leg. Hvis hun har brug for at sutte, så kan hun sutte på sin klud eller bamse - eller sutte på sin tommelfinger. Begynder hun at sutte på tommelfinger, så er det værd at overveje om hun ikke skal have sutte i stedet, men ellers ikke.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og at hun sutter på sin underlæbe - mon ikke det er fordi hun har fundet ud af at hun kan ... :)

Håber du kan bruge mine tanker videre - og ja, flasken bør stoppes (trappes helt ud) her inden for den næste måned eller to.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Episiotomi - Epis

Episiotomi eller Epis er, når kvinder under en fødsel klippes i mellemkødet. Man klipper i det stykke, der er mellem skeden og endetarmsåbningen, og man gør det, for at barnet bedre kan komme ud.

Der findes to typer af Episiotomi:

1. Man kan klippe lodret ned fra skedeåbningen til endetarmen. Dette klip heler ofte let op, men det anvendes ikke så meget mere, da der er risiko for, at klippet udvider sig og bliver længere, når barnets hoved passerer forbi - og derved...

Læs mere i Babylex

Vestibulærsans

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de altid fine og uddybende svar. De giver os ro på :)

Tak, fra en mor til 2


Annonce