Brev:
Skulle have været mere uden forældre?
Kære Helen,
Jeg har altid nydt godt af dine svar, bøger og foredrag. Nu har jeg brug for noget konkret omkring min søn.
Min søn er 3 år og 3 mdr. Vi synes, at han trives og netværk, egen læge osv. vurderer ham som en sund og harmonisk dreng. Han går i børnehave og vi har i de første par år haft den holdning, at han skulle være "tæt på os" dvs. ikke sove lange uger, mange dage hos andre, han er blevet passet nogle enkelte dage hos bedsteforældrene, men vi har legedage hos venner fra børnehaven osv. og vores netværk er også fyldt med børn han kan lege med når vi mødes.
Men nu er det som om, at vi skulle have været mere åbne. Dvs. at han skulle have været noget "mere ude" uden os osv.
P.t. skifter han lige nu børnehus dvs. der sker også en masse ændringer dér hvor han går i børnehave - nye voksne, en hel masse nye venner og de drenge han ellers har leget med skifter stue. Vi har fra pædagogerne fået at vide, at han er en "såbar" dreng og vi har derfor altid snakket med ham om hvad han skulle og forberedt ham på nye ting. Ikke overdrevet, men vi har altid snakket rigtig meget med ham.
Han har aldrig været rigtig glad for at sige farvel til os om morgenen i børnehaven, men ...
... pædagogerne siger, at det som regel tager 2 min så er han klar til at lege. Lige nu er han specielt ikke glad for at blive afleveret, og når vi er nogen steder så "klistrer" han rigtig meget til os - specielt mig. Han viger ikke rigtig fra min side og har egentlig aldrig rigtig gjort det - uden det har været når vi har været sammen med den nærmeste familie, som han er tryg ved, og når vi skal til f.eks. gymnastik vil han ikke være med, eller når der sker nye ting han ikke er forberedt på, så bliver han rigtig ked af det.
Vi har også den holdning, at han nu er dét større, så nu kan han passes af andre end den nærmeste familie og den nærmeste familie kan han nu være flere dage hos. Men det er som om - vi har "pakket ham for meget ind i vat" - hvis du forstår? Når vi er hjemme er han virkelig en helt anden - han er fuld af spas og sjov.
Hvordan støtter vi ham bedst muligt? Har vi været for "bløde" med at få ham ud til andre, lege med andre han måske ikke kender så godt? Skal han "presses" til noget? Hvor eftergivende skal vi være? I det hele taget hvordan støtter man sit barn bedst muligt når de er sårbare på denne måde.
På forhånd tak.
Mange hilsner
en mor der vil sit barn det bedste
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.
Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...
Viden om børn:
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...