Annonce

Annonce

Brev:

Min søn har ingen stopfunktion


11. juni 2011

Alder:
5 mdr.

Min søn har ingen stopfunktion

Hej Helen!

Så skriver jeg igen igen. Min søn på 5,5 måneder har, lige siden han blev født, haft et lettere anstrengt forhold til mad. Han giver ikke udtryk for at være mæt ved at slippe brystet, men græder i stedet, slipper og vil så have fat igen. Til sidst fjerner jeg ham fra brystet.

Det samme sker når han får ske-mad. Han giver ikke udtryk for at være mæt ved at lukke munden. Han begynder i stedet at græde, hvis jeg ikke er utrolig hurtig til at give ham maden - her må jeg også fjerne ham fra maden før han falder til ro. Det virker som om, han aldrig bliver mæt. Til gengæld kan han sagtens være tilfreds 3-4 timer efter et måltid, så han må jo have fået nok??

Jeg overvejer kraftigt at gå over til at give flaske, da det næsten ikke er til at holde ud, at han græder hver gang jeg ammer ham.

Mit spørgsmål er dog, hvor meget jeg skal give ham. Han er en stor baby (73 cm. 9,5 kg), men i dag spiste han f.eks. 1,75 deciliter ...


Annonce

... hirsegrød hvori der var 0,75 deciliter mme. Han drak en halv deciliter vand til. Herefter gav jeg ham 150 ml mme i flaske, og han var gal da der ikke var mere tilbage. Alligevel sov han to timer, da jeg lagde ham ud umiddelbart derefter, og virkede glad og tilfreds en times tid efter jeg tog ham op.

Hvordan finder jeg ud af, hvor meget mad og mme han skal have, når det ikke virker til, at han har en naturlig "stopfunktion"?
Eller skal jeg bare hælde på ham, indtil han ikke kan spise mere, fordi han græder/skriger?

Det er utroligt hårdt, at langt de fleste spisesituationer, hvor vi gerne skulle hygge os og knytte bånd, i stedet bliver anspændte. Når jeg ammer ham, tager det efterhånden lang tid at få mælken til at løbe til, og jeg har på fornemmelsen, at det måske er pga. anspændtheden. Det hjælper dog på mælken, at jeg laver afslapningsøvelser mens jeg ammer, men det har ikke nogen virkning på min søn.

Med venlig hilsen
Nethe

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Vække for drømmeflaske?

Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilskudsblanding

En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.

En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.

Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annonce