Brev:
Madplan, vand og væk hjemmefra
Hej Helen.
Jeg skriver til dig igen, idet jeg har haft stor gavn af dine madplaner inkl. soverytmer.
Vores - nu ikke helt så lille mere - søn er nu knap 8 1/2 mdr., og i den forbindelse ønsker jeg forslag til madplan meget gerne med udgangspunkt i, at han som oftest vågner kl. 6.45. Vores søn vejer ca. 10,5kg (4060g ved fødslen).
Som det ser ud nu, er hans mad/rytme således:
kl. ca.6.45: Vågner
kl. 7.30: Havregrød, vand af kop (han kan som oftest ikke spise lige, når han er vågnet)
kl. 8.30-9.00: 1/2 bolle med smør og ost, frugtmos, vand af kop.
Herefter sover han lur, oftest 1 1/2-2 timer
kl. 11.30-12.00: Rugbrød med skiftende smørbart pålæg, suppl med grøntsagsmos m enten kød eller fisk i, agurk el tvebak i hånden, vand af kop.
kl. ca 13.30-14: 200ml MME, herefter sover han middagslur, som oftest kun 35-45 min.
kl 15.30-16.00: Frugtstykker i hånden og frugtmos, vand af kop. Nogengange tilbydes han yoghurt også, men jeg holder lidt tilbage med mælkeprodukterne (grød/mos laves også på MME)
kl 17.30-18: Aftensmad, som regel det samme som os, i dag fik vi fx fisk i fad m ris, i går hakkebøf ("indmaden") m kartofler og sovs. Får vi noget ikke baby-venligt, får han fx blendet kogt kylling m en form for grøntsagsmos m enten kartofler ...
... eller ris, sjældnere pasta i. Vi spiser rigtigt tit fisk, så det får han meget af. Er det ok?
kl. ca 19-20 afhængig af, hvor træt han er:
200-270ml MME.
kl. ca 00.00: 200ml MME.
Kan du ryste en madplan ud af ærmet til os? :o), så jeg kan se, hvad jeg bør ændre :o)
Et tillægsspørgsmål, som jeg håber er ok: Vi skal til Færøerne (min mand er færing, så vi skal op til svigerforældrene), når børnenes skoleferie starter, og vi skal være der i 4 uger. Må vores lille søn drikke vand af hanen på Færøerne?
Slutteligt faktisk det vigtigste: Jeg skal starte arbejde igen d. 11/8. Vi kommer hjem til Danmark igen den 28/7 og har der været væk fra vores hjem siden 26/6. Kan vores lille søn overhovedet huske sit hjem efter så lang tid? Jeg har ændret flybilletterne, så vi har ekstra dage hjemme i dk, for jeg ønsker, at den lille kan nå at omstille sig igen, og vi kan nå at lave en blid overgang, inden min jobstart, hvor jeg jo er væk fra lillemanden.
Min mand skal fra 11/8 have barsel i 2 mdr med vores søn. Er det tidsnok for den bette at omstille sig igen, eller er det tilrådeligt, at jeg ændrer rejsen til tidligere hjemrejse, så han kan nå at finde roen og trygheden?
På forhånd mange tak - håber mine spørgsmål giver mening :o)
Med venlig hilsen
Lisette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Ruske
Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.
Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.