Brev:
Tumler rundt i sin seng
Hej Helen
Så er vi på banen igen, da vi er i tvivl om nogle simple ting vedr. søvn.
Vores søn Magnus er snart 9 mdr. og en rigtig aktiv lille fyr. Triller, bakker, møver rundt og næste kravler så der sker rigtig meget i de vågne timer. Dette fortsætter desværre også når han bliver lagt i seng. Typisk kravler han rundt i sin tremmeseng i et stykke tid inden han falder i søvn på trods af at vi er meget sikre på, at han er træt, når han bliver lagt i seng.
Skal vi forsøge at trækken den endnu længere inden han bliver lagt i sin seng for ikke at ødelægge en ellers god rytme eller er det ligegyldigt? Han falder derfor også stort set altid i søvn liggende på siden - er det ok?
Af og til om natten kan vi finde ham liggende på maven med hovedet hvilende på den ene arm, vendt til siden og sove super godt - er det ok for en så lille fyr at sove på maven? Vi har indtil nu altid vendt ham når vi har set det, men vi sidder jo ikke og kigger på ham hele natten, så der har været tidspunkter hvor han har sovet på maven.
Det største problem vedr. Magnus' søvn er at hans far har meget svært ved at ...
... putte ham. Eller det er egentlig ikke helt korrekt, for hvis vi lige rammer det helt rigtige tidspunkt vedr. putningen så går det fint, men er det ikke det, eller vågner Magnus på et tidspunkt i løbet af aftenen eller natten og er ked, så kan far slet ikke trøste ham. Og Magnus vågner en del da han drømmer meget. Han er meget ked af det når dette sker. Af og til kan det klares med en sut og krammebamsen, hvis vi er meget hurtige, men ofte er gråden så voldsom at han vågner helt og skal trøstes. Når dette sker er det kun mor der dur. Det bliver et problem for os, da jeg har et job med vagtforpligtigelser, så en gang imellem er jeg ikke hjemme om aftenen/natten.
Det skal lige nævnes at Magnus og hans far har et meget nært forhold, idet far går hjemme på barsel på anden måned nu og der er aldrig problemer i dagtimerne. Ej helle med at putte til lur i barnevognen.
Magnus får en flaske MME ved putning ogen igen kl. 23-24. Den sene flaske giver far altid.
Har du et godt råd til, hvorledes far bedre kan accepteres om aftenen/natten???
Vi glæder os til at høre fra dig.
Venlig hilsen
Charlotte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Jordemoder
En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.
Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.