Brev:
Lang tid om at falde i søvn
Kære Helen
Min datter på 2 1/4 er meget lang tid om at falde i søvn. Det har hun altid været, lige fra hun var spæd. Indtil omkring 1½ år sad vi hos hende i ca en time før hun faldt i søvn, nu putter vi hende og går (kom dertil ved at flytte os en meter hver 1.-2. uge for til sidst at sidde udenfor værelset jvf tidligere breve...).
Efter putning ligger hun typisk en times tid og roder rundt. Kalder lidt, får en tår vand, nogen gange smider hun sutterne, hopper i sengen og tager nattøj og ble af - alt sammen i forsøg på at holde sig vågen tror vi. Vi oplever, at hun har svært ved at give slip.
Dage hvor hun er mega træt f.eks fordi hun har sprunget middagsluren over (hun har den alder hvor det ikke kun er sjovt at sove til middag længere) eller dage hvor hun bliver puttet senere tager det stadig omkring en time at falde i søvn.
Hun er også typisk lang tid om at falde i søvn til middagsluren, både hjemme og i vuggestuen
Hun trives fint trods de konflikter man nu har som godt 2-årig. Hun spiser fint med sunde hoved-og mellemmåltider. Vi står op omkring kl 6-7, hun ...
... sover 1½-2 timer ved 12-tiden og bliver puttet kl 19 med beroligende putteritualer (bliver her meget træt, men så snart vi går, liver hun op for så at køre sit eget time-lange ritual). Sover typisk til sidst på morgenen, hvor hun så sover den sidste times tid mellem os. Hun er en motorisk aktiv og kvik pige. Kendetegnende er måske, at hun ved træthed ikke sætter sig og putter men bliver motorisk urolig, pillende, myrerne.
Der sker en del i hendes liv, vi er flyttet og hun skal være storsøster om 1½ måned, men der er ved at være mere ro på og hendes sovemønster har stået på altid, så jeg ser ingen sammenhæng her.
Jeg havde lidt tænkt, at når hun dropper middagsluren bliver hun nok så træt, at hun lettere falder i søvn, men det er ikke helt det mønster jeg ser, når dage uden middagslur ikke ændrer noget.
Jeg har læst, at man i hendes tilfælde kan skubbe putte-tidspunktet, men det hjælper heller ikke her, da hun så bare skubber sit sovetidspunkt tilsvarende.
Hvordan kan vi hjælpe hende, det er jo ikke rart for hende at skulle igennem den rode-time hver eneste aften?
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Naturlægemidler - børn
Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.
Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".
Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.