Brev:
Mælkesyrebakterier
Kære Helen
Jeg har en datter på snart fire uger (født 6. maj). Lige siden hun kom ud af maven, har hun haft nogle voldsomme skrigeture, hvilket jo kan være meget normalt, fordi systemet skal i gang. Det kommer som oftest en halv til en hel time efter amning (ammer ca. hver fjerde time), hvor hun skriger i vilden sky, kramper sammen, bliver lille-rød i hovedet og maven er hel hård.
Derudover har hun afføring i hver en ble (altså rigtig mange i løbet af et døgn) og prutter og sover ofte uroligt. Jeg ved godt, det sikkert går over med tiden, men eftersom vi har en større pige, der også kræver lidt, valgte vi i onsdags at starte til noget zoneterapi for at se, om det kunne hjælpe.
I går efter 3 gange uden fremgang fik jeg gjort opmærksom på, at jeg fik antibiotika under fødslen, og straks var ...
... zoneterapeuten overbevist om, at det er derfor, at min datter har disse skrigeture - at tarmsystemet simpelthen er i ubalance. Hun sendte mig derfor hjem og sagde, jeg skulle give min datter og selv tage mælesyrebakterier for at skabe balance. Til at starte med var jeg lettet men blev senere lidt skeptisk, for jeg har egentlig ikke lyst til at give hende noget i så ung en alder, og systemet burde vel kunne regulere sig selv igen?
Hvad er din holdning/erfaring? Kan det stadig være tarmsystemet, der er i ubalance pga. antibiotikaen, og råder du i sådanne sammenhænge folk til at give de små mælesyrebakterier (dem jeg har er Probiotic Panda)? Eller handler det om at vente med tålmodighed, holde ud og satse på at maven/tarmene snart får det bedre og vores datter får lidt ro?
På forhånd tak.
Venlig hilsen
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
22. maj 2024 | Graviditet | 0 mdr.
Kommer jeg til at elske mit barn
Kære Helen. Kommer alle mødre til at elske deres børn og blive glade for...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Renlighed
Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.
De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.
At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.