Brev:
Grød og pasning
Hej Helen
Min søn er nu blevet 5 måneder og vi er godt i gang med grøden, men jeg er lidt i tvivl om hvornår det er bedst, at give ham det og om han får mælk nok.
Hans dagsplan har de sidste par uger været således:
6.00 - står op
7.30 - Risgrød
8.00 - formiddagslur
12.00 - middagslur
16.00 - eftermiddagslur
18.30 - Majsgrød (spiser med os)
19.30 - Gøres klar til natten
20.30 - Går i seng
Jeg ammer ham når han vågner og før han skal sove, det er dog ikke altid han vil spise når han vågner, primært hvis der er andre – han vil følge med i alt omkring sig.
Jeg er i tvivl om det er bedst, at ligge morgengrøden før formiddagsluren eller om det er bedst, at vente og give ham den før middagsluren og skal han have den lige når han vågner, før han skal sove eller derimellem?
Min søn har de sidste 3 uger sovet igennem, så jeg ammer ham ikke om natten, men han vækker mig ca. kl. 01 og 04 fordi ham i søvne sutter og laver gråd lyde - jeg giver ham sutten og han falder så til ro. Tidspunkterne passer nogenlunde med hvornår han plejede, at vågne og jeg ammede ham.
Mit spørgsmål er om jeg skal amme ham til trods for, at han ikke vågner eller er det ok bare, at give ham sutten - jeg vil jo gerne sikre mig, at han får den mælk han har brug for.
Jeg begynder i denne uge, at give ham ...
... grønsagsmos om aften og udover grøden har ham smagt på agurk, banan og melon. Han viser stor interesse for mad og han spiser næsten to hele deciliter i alt.
Min kæreste og jeg skal ud den 17. juli og jeg har i den forbindelse et spørgsmål.
Min mor har sagt ja til at passe vores søn, men jeg er lidt i tvivl om hvordan vi gør det bedst. Han er blevet passet en enkel gang før i et par timer da han var mindre.
Han er meget bevidst om hvem han er hos og bliver hurtigt pylrede. Vi smiler, taler roligt og prøver at vise ham at det er okay at være hos andre end os, men der er stor forskel fra dag til dag om han gider være hos andre i længere tid (mere end 2 minutter). Han ser hverken mine eller min kærestes forældre hver uge, så jeg har bedt min Mor komme mindst en gang om ugen indtil hun skal passe ham, er det nok? Hun skal passe ham fra ca. 14 til 22, men vi har aftalt at hun senest kommer kl. 12.
Hun skal passe ham hos os, så rammerne er som de plejer. Jeg har ammet ud og han tager flaske, så jeg regner ikke med at det er problem.
Han er en nem og glad dreng, men jeg vil gerne have at han får så godt et forhold til mine forældre og svigerforældre som muligt, men hvor tit skal han se dem for at blive fortrolig med dem…
Jeg håber at det jeg har skrevet er til at forstå ;-D
Venlig hilsen
Jeanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.