Annonce

Annonce

Brev:

15 måneder - sover (stadig) dårligt


29. maj 2011

Kategori:
Alder:
15 mdr.

15 måneder - sover (stadig) dårligt

Kære Helen,

Vi har en skøn datter på 15 måneder - der sover dårligt om natten. Eller måske er det i virkeligheden os som forældre der sover dårligt :-). Jeg har købt din bog - men synes ikke, at jeg kan finde den rette "løsning" til vores situation. Så nu håber jeg, at du kan hjælpe mig lidt på vej....

Info om Isabella:
Hun sover 1 gang om dagen i dagplejen, ca. 2 timer. Hun står op ca. 6:30 - og bliver lagt i seng ca. 19:00.

Hun har ikke haft større sygdomstilfælde - men var en del småsyg, da hun startede i dagpleje (11 måneder). Dette anser jeg dog ikke for at have sammenhæng med søvnen om natten. Hun er iø super glad for dagplejen, hvor hun fungerer rigtig fint.

Hun begyndte at gå ca. ved 14 måneder - og er meget glad (og stolt) over at kunne kommer rundt selv. Hun har fået (og er ved at få) de fleste af sine tænder inden for de sidste 2-3 måneder.

Hun er en glad, udadvendt og nysgerrig pige - der gerne vil opleve verden. Synes også at hun generelt er tryg ved andre mennesker - og relativt hurtigt får skabt tillid.

Hun er lidt morsyg :-). Og er god til at udtrykke sine behov når jeg er i nærheden. Her hjælper det jo altid at pive lidt :-( :-) :-).

Hun spiser fint - og varieret.

Hun har altid sovet fint om dagen - og har uden særlige udfordringer ændret sine søvnrytmer efter planen gennem de 15 måneder. (Fra 3 til 2 gange og 2 til en gang m.v.)

Vores udfordring:
Hun sover rigtig dårligt om aftenen / natten, og vågner mange gange. De fleste gange kan det afhjælpes med at give hende sutten og lidt tryghed. Hun er sjældent ked af det i længere tid - eller utrøstelig. Tit åbner hun ikke engang øjnene. MEN hun vågner et sted mellem 4 og 8 gange hver aften/nat. Det føles lidt som om, at hun "kræver" vores tilstedeværelse og udtrykker ønske om tryghed.

Hun har eget værelse - men sover lige nu i sin tremmeseng i soveværelset. Er startet forfra med at lære hende at sove, for 3. gang.......

Om aftenen går vi op i soveværelset med hende og ...


Annonce

... ligger/sidder ved siden af hende mens hun får sin flaske (anbefalet, da hun ikke så stor - men det skal være næste projekt at droppe den :-)). Hun falder i søvn uden de store problemer - og vil gerne ligge i sin seng. Vi (den der putter) går først ud når hun sover.

I løbet af aftenen - inden vi selv går i seng - er vi som regel oppe ved hende et par gange. Det tager mindre end 15 sekunder. Hun skal bare lige have sutten - eller en tryg hånd på maven.

I løbet af natten er hun så vågen mellem 3 og 6 gange. Hun får sutten og lidt "shyyy" i mindre end 15 sek. og så sover hun igen... Det er meget sjældent at det tager længere tid... Tager hende sjældent over til os før ved 5 tiden.

MEN - det er selvfølgelig lidt hårdt at skulle op til hende mange gange. Og allervigtigst, så tænker jeg at hun jo ikke sover særlig godt... Det kan da umuligt være godt for hendes søvn at sove på den måde.

Jeg har (2 gange tidligere) videreført ovennævnte rytme - ved at flytte hende ind i hendes værelse. Tænkte at hun måske blev vækket af at vi vender os eller andet. Men nej - så kan jeg i stedet bare bruge lidt ekstra tid på at gå derind i stedet for :-). Har også prøvet at ligge ved siden af hendes tremmeseng på en madras, for at få skabt tryghed med det samme når hun vågner. Men lige lidt synes jeg, at det hjælper.... Og ovennævnte metoder er så alle blevet afbrudt af, at hun efter en periode er blevet syg med feber, og så har hun været tilbage i soveværelset (og dobbeltsengen)...

Lige nu er jeg lidt bange for, om jeg er ved at gøre hende til et barn der ikke kan sove uden sutten i munden. Vi giver hende den jo hver gang hun vågner / kalder.

Kære Helen. Hvad gør jeg ? Er ikke specielt begejstret for metoden hvor man skal græde sig i søvn - men er det ved at være løsningen ? Har / er mor hjertet løbet af med mig - og har givet hende en usund tryghedskrævende situation om natten ? Eller ???

Tak for en god brevkasse - dejligt at kunne følge dine gode råd...

Kærligst
Den trætte mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.

Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2

Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2024 | Opdragelse | 16 mdr.

16 måneder - tryghedssøgende

Kære Helen Tak for din brevkasse og tidligere svar:) Vores søn er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annonce