Annonce

Annonce

Brev:

Sover meget uroligt


25. maj 2011

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Sover meget uroligt

Hej Helen

Vores søn på knap 8 måneder sover meget uroligt. Han vågner ikke rigtigt, men "råber op" i søvne. Det er ikke decideret gråd, men snarere en høj, unuanceret klagelyd (meget høj og meget pludselig).

Han bliver lagt mellem 19 og 20 og sover ca. til kl. 06-06.30. Han får en flaske omkring kl.22 og igen kl.03 ca. Han sover 2 lure i løbet af dagen. Han spiser en ok mængde mad i løbet af dagen, appetitten svinger, men ikke unormalt meget. Om natten kan han sove roligt maksimalt op til 3 timer ad gangen. Fra han bliver lagt og til vi går i seng og giver ham flaske omkring kl.22 er vi oppe ved ham 2-5 gange. Om natten tager han nogle ture, hvor han fx i en time kan råbe op hvert 10.minut, andre gange 3 gange i timen. Nogle gange giver vi ham sutten, andre gange lægger vi en hånd på ham og tysser lidt, så han ikke vænnes til kun at kunne sove med sutten i munden. Sutten beroliger ham, men han spytter den selv ud kort tid efter.

Om dagen sover han oftest 1 1/2 time om formiddagen, nogle gange 2 timer. Når han skal falde i søvn, lægger jeg ham ud og stiller vognen under et træ, som han kigger på, indtil han falder i søvn. I en meget lang periode skulle jeg ud og gå frem og tilbage med barnevognen hver halve time for at vugge ham til ro. Eftermiddagsluren varer mellem 40 minutter og op til 1 1/2 time, dog oftest omkring en time. Han vågner oftest med gråd og meget pludseligt. Han sover meget let, og vi har fx kun meget sjældent kunne flytte ham sovende fra autostol til barnevogn.

Når jeg går tur med ham, vågner han ved hundegøen og mobiltelefoner, der ringer. Vi skåner ham ikke som sådan for støj, og om aftenen falder han i søvn, mens han kan høre storebror i værelset ved siden af. Det er svært at få ham til at falde i søvn i barnevognen, hvis vi andre steder end hjemme. Han kigger og lytter og virker nysgerrig og næsten al for opmærksom på omgivelserne. Hvis der går rod i hans formiddagslur, bliver resten af dagens lure også kun korte på ca. en halv time.

Vi har lagt mærke til, at han ofte prutter en del om natten i forbindelse med de urolige perioder. Han har noget i bleen 4-6 gange om dagen, så han er da i hvert fald ikke forstoppet. Jeg laver hans mad fra bunden og følger mange af opskrifterne i Politikens mad til børn.

Jeg har ammet ...


Annonce

... ham fuldt ud til han var 3 måneder, herefter supplerede vi med 1 flaske i døgnet. Fra 4 måneder startede vi op med skemad, og han sagde helt stop til amningen ved 5 måneder. Mit indtryk er, at han aldrig brød sig om at blive ammet, og han så helt salig ud, når han fik en flaske. Han råbte tit op undervejs i amningen og endte nogle gange med at græde rigtig meget, især om aftenen. Jeg ammede hans storebror til han var 10 måneder.

Jonas virker stærk, han er meget fysisk aktiv og lægger i øjeblikket an til at kravle. Han er meget glad, larmende og enormt utålmodig - mor og far får meget skæld ud i løbet af dagen. Nu kan han sidde op og lege, men før det kunne man næsten ikke lægge ham i kravlegården, da han straks råbte op. Vi har derfor brugt vikleslynge en del, og bruger nu babybjørns bæresele. Han virker robust i forhold til indtryk, lader sig ikke mærke stort med gæster, eller når vi har ham med ude - kun i sovesituationerne.

Jonas har desværre en lille sygdomshistorie, som du hellere må få med: Da han var omkring 4 uger tog vi ham med til kiropraktor, da han græd meget og utrøsteligt, især om aftenen. Vi bøvlede med amningen, hvor han havde svært ved at få fat, når jeg lagde ham til ved den ene side. Hans kæbe sagde kliklyde, når han suttede, og han havde hovedet for langt nede - hagen for langt ned mod brystet. Kiropraktoren behandlede ham for skævhed i kæbe, nakke og bækken. Han vejede 4200, da han blev født, så han er nok blevet trykket godt, og han havde den ene arm ind foran sig, da han kom ud.

Da han var omkring 4 måneder fik han mellemørebetændelse, og penicillinen hjalp ikke. Vi fik forskellige præparater og dosis blev sat op, men et døgn efter medicin-stop var han syg igen. Ved 5 måneder fik han lagt dræn, og det hjalp på mellemørebetændelsen, men han sov stadig uroligt.

I øjeblikket får han en 3. slags penicillin, som faktisk lader til at virke, for "noget på lungerne", og der kommer gul væske ud af det ene øre. Nu er vi startet ved en zoneterapeut, som også vil behandle ham med kraniesakralterapi. Han skal i dagpleje om 2 måneder, og vi frygter, det fortsætter med, at vi skal op 5-15 gange hver nat. Vi er meget, meget trætte. Har du nogle forslag til, hvad vi kan prøve ifht. at hjælpe ham til en roligere søvn?

Mange hilsner
Lotte

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Gravid vitaminer

Når du er gravid, er det ekstra vigtigt at spise sund og varieret - det, du spiser og drikker under graviditeten, har betydning for dit barns udvikling i livmoderen.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at gravide tager et tilskud af folsyre, D-vitamin og jern. Desuden anbefales gravide at få tilstrækkeligt med kalk, enten gennem kosten eller som tilskud.

Folsyre: 400 mikrogram folsyre daglig fra graviditeten planlægges til og med 3 måneder henne. Dette tages i form af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce