Brev:
Brug for gode råd til putning
Hej Helen,
Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for et råd vedr. vores putning af vores lille søn som fyldte 2 år i marts. Han er en utrolig glad og meget aktiv lille gut, og meget kærlig og FRÆK.
Han har aldrig være god til at sove i sin egen seng, og i en længere periode har han sovet hos os, hvor han oftes sover hele natten.
Vi besluttede at han skulle sove i sin egen seng, hvilket egenligt går godt nu, men selve putningen efter vi siger godnat og til han sover går ikke godt.
Vi har faste rutiner, hvor vi oftes bader omkring kl 19, og derefter sidder vi i sofaen sammen og ser lidt film og spiser lidt frugt. Så børster vi tænder og går op på 1 salen hvor vi har værelse og soveværelse.
Han ligger sig fint ned og vi læser lidt og derefter synger. Og så siger vi godnat. Han bliver så ulykkelig når vi forlader værelset og hvis vi ikke går tilbage med det samme, så rejser han sig i sengen og prøver at kravle over (han sover stadig i tremmeseng), og en gang er han faldet ud over kanten. Til tider kan det lade sig gøre vi ligger os i sengen i ...
... soveværelset, som ligger ved siden af hans. Han "smågræder" med jævne mellemrum, hvor vi skal bekræfte vi stadig er der. Og det er slet ikke en mulighed at gå ned i stuen før han er faldet i søvn, hvilket var mit mål.
Det er ikke fordi han vil lege eller lignende, for er vi ved ham på hans værelse ligger han stille, og ligger bare og kigger stille og roligt. Er vi på hans værelse selvom han ikke kan se os, falder han langt hurtigere i søvn end hvis vi tager "kampen" med ham. Når han falder i søvn har han i den seneste periode sove natten ud i hans egen seng, og vågner oftes mellem 5 - 7 hvor vi henter ham og han sover straks videre i vores seng.
Er det en dårlig vane vi har givet ham, at vi ligger ved ham i hans værelse til han sover, hvilket vi gjorde inden periode hvor han sov hos os? Jeg føler ikke han gør det fordi han ikke vil sove, men er derimod også bange for at det er noget jeg bilder mig ind for ikke at tag "kampen" med ham, så har virkelig brug for en andens mening. Og håber du kan hjælpe mig med ovennævnt og det giver mening?
Venligst M
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.