Svar: Gråd om natten - 6 mdr.
Kære Sine
Du skal sikre dig at din dreng ikke falder i søvn med flasken i munden, når han puttes. Han skal naturligvis have sin mælk, men flasken skal fjernes inden han falder i søvn. Hvis han forbinder det at sove, at overgive sig til søvnen med at have flasken i munden, så vil han naturligt ikke kunne komme videre i søvnen, når han vågner i løbet af natten.
Vi vågner allesammen 10, 15, 20 gange hver nat, skifter stilling, tager dynen om os, sparker dynen af, putter os ind til vores partner osv. Og vi registrerer i vores underbevidsthed at alt er, som da vi faldt i søvn. Hvis det er tilfældet, så sover vi roligt videre, hvis vi mærker ændringer, så kan vi ikke sove men vågner yderligere op. Og hvis jeres dreng tror han skal have flasken i munden for at kunne sove, så vil han ikke kunne sove før du giver ham den igen og igen - det samme gælder i øvrigt sutten.
Med den alder han har, så vil han naturligt ligge uroligt om natten. Han vil drømme meget og han vil få sig lagt i ...
... stillinger som han ikke mestrer at komme væk fra. Det handler om den udvikling han lige nu går igennem. Derfor vil det være naturligt at han vågner, småklynker, sutter og virker søgende, men det er vigtigt ikke pr. automatik at komme noget i munden på ham. I stedet må du hjælpe ham med at skifte stilling, blive lagt rigtigt igen, putte ham med dynen, beroligende ord, kærtegn osv. for at få ham videre i søvnen.
Så skal du naturligvis også sikre dig at han får mad og mælk nok hele dagen igennem, så han ikke har et reelt behov for mælk om natten og derfor søger flasken igen og igen. Jvf. tidligere dagsplan jeg har sendt dig :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal også medtænke om han kan have ondt - det kunne være ondt for tænder, som gør at han lige nu vågner, klynker, søger og falder til ro, når han får lidt at drikke. Det kunne også være ørerne, der giver problemer - prøv også at elevere hans hovedgærde lidt, så han ikke ligger helt fladt med hovedet.
Håber du kan bruge dette videre, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Sidde
De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.
7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.
8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.
Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...
Ufrivillig natlig vandladning
Når børn tisser i sengen om natten, så kalder man det ufrivillig natlig vandladning, sengevædning eller Enuresis. Og der kan være flere årsager til at børn tisser i sengen om natten.
1. Arvelighed. Hvis mor og/eller far har tisset i sengen om natten, så er sandsynligheden for at barnet kommer til det større.
2. Hormoner. Det antidiuretiske hormon (ADH) udskilles fra hjernen om natten og skal nedsætte urinproduktionen om natten. Men nogle børn er lidt længere tid...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.