Brev:
Søvn - mæthed?
Hej.
Har med stor glæde læst her på siden i et stykke tid, men nu har jeg selv brug for at få et par andre øjne på min problemstilling.
Min datter er 4 mdr, og har fra hun var 2 mdr sovet ok om natten. Blev lagt til at sove mellem 19-20 og sov så til 2.30 - fik bryst og sov så fra 03-06.
Skal lige siges at jeg ammer næsten fuldt ud. Giver hende en flaske til natten.
Da hun blev 3 mdr begyndte hun at vågne kl. 23.00 (fik bryst) og 01.00 (fik bryst) og 03.00 (fik bryst) og 05.00 (fik bryst) og kl 07.00, hvor vi står op. Tænkte jo så at det må være fordi hun ikke er ordentlig mæt. Så efter at have talt med en fra min mødregruppe om at hun gav en flaske en time inden hendes barn skulle sove og så en flaske lige inden sovetid.... prøvede jeg det samme. Det virkede også sådan ca. 4 dage, og så tilbage til det gamle mønster. Skal lige siges at når hun fik de to flasker spiste hun 100 ml af gangen. Giver hende flaske, da jeg ikke føler jeg selv har nok mælk på det tidspunkt (når jeg har prøvet spiser hun kun ved det enen bryst, og kun max fem minutter).
Min pige vejer 8 kg, så en stor pige. Er startet op på grød (kun smagsprøver). Hvis det stod til hende kunne hun godt spise noget mere grød end jeg giver hende, men vil ...
... jo også passe på hendes lille mave. Hun er rigtig dygtig til at åbne munden, når skeen kommer, og der kommer næsten ikke noget grød ud igen.
I løbet af dagen supplerer jeg med MME efter hver amning. Der spiser hun 50 ml MME. Tænkte at hendes søvnmønster kunne have noget at gøre med at hun ikke blev ordentlig mæt om dagen. Som du kan se syntes jeg det er noget rod, og prøver til og prøver til.
Hvad tænker du om det hele???
Tror du godt jeg kan give hende en større portion grød?
Dagen ser således ud:
7.00 står op, tøj på, ammes+MME
8.30 Sove
09.30 Vågner, ble, leg, ammes+MME
11.00 sove
14.30 Vågne, ble, bryst, lidt grød, leg, bryst
16.00 sove
17.00 vågne, ble, lege, bryst+ MME
18.00 flaske - bad
19.30 flaske
19.45 sove
Giver også en flaske kl. 22.00 mens hun faktisk sover, så hun måske kan få et længere stræk, men syntes ikke rigtig det hjælper (skal jeg mon lade være med at tage hende op der og lade hende sove videre??)
Blev vist lidt forvirrende - håber du kan finde lidt mening i det. Viser vist bare også hvor forvirret jeg selv er over situationen, da jeg prøver noget forskelligt.
Vil du prøve at komme med et foreslag til hvordan dagen eventuelt kunne se ud.
Med venlig hilsen
den lidt trætte mor:)
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Allergi børn
Børn fødes ikke med allergi, men alle børn kan få allergi, og det er vigtigt at forebygge allergi i hverdagen.
Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber, børneeksem og fødevareallergi. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for, at et nyt lille barn også får allergi være større. Men selvom I ikke har allergi i familien, vil der være 5-10% risiko for, at jeres barn udvikler allergi.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!