Brev:
Klynger sig, peanuts
Kære Helen
Jeg står med et lille spørgsmål jeg håber du kan hjælpe mig med.
Alt i alt går det rigtig godt med S men han har selvfølgelig sine fortvivlelsesanfald :-).
I øjeblikket klynger han sig ekstra meget til mig hvilket jeg imødekommer med en hel hel masse nærhed. Men han har dage hvor jeg nærmest ikke må bevæge mig ud af hans synsfelt uden han råber nej, nej, nej.... Han vil bestemme hvor jeg skal sidde og tilbyder jeg ham at komme påmit skød bliver han vred og vil have jeg skal følge med ham i stedet. Når jeg holder fast bliver han ked af det, sætter sig på numsen og græder. Her sætter jeg ord på for ham men holder fast. Jeg kan jo ikke stå til hans rådighed konstant.
Når vi feks går tur med hundene, hvilket han plejer at nyde, nægter han at gå selv eller sidde i klapvognen. Han VIL sidde på min arm. Det kan jeg naturligvis ikke holde ...
... til for længe og igen, sætter jeg ham ned, starter hele turen forfra. Hvad jeg gør jeg her? Holder jeg fast i at han skal gå selv eller sidde i klapvognen? Jeg synes generelt det kan være svært da han jo stadig ikke forstår alt og jeg har svært ved at forstå hvor moden hans hjerne er. Kan han drage erfaringer af at jeg holder fast i at jeg ikke vil bære ham? Får jeg en umuligus af at efterkomme alle hans krav? Hvad kan der sættes af krav til en på 21 mdr?
Ellers er han en rigtig glad lille fyr med rigtig gode sociale egenskaber. Hans sprog udvikler sig meget for tiden, så at han var langsom til at komme igang har ikke betydet noget.
Som tillægsspørgsmål - Ang mit tidligere brev vedr nødder. Hvornår må børn få nødder i hel form, vindruer, popcorn osv og hvorfor må de først få det der? Bliver deres mundmotorik bedre med årene?
Kærlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.