Brev:
Vores børn vågner MEGET tidligt om morgenen
Kære Helen
Begge vores børn vågner cirka kl 4.30-5 om morgenen. Vores ældste på 3 har gjort det tidligere, men var det sidste halve års tid begyndt at sove til 6-6.30. Men nu begynder han igen at vågne tidligt. 4.30 er alt for tidligt synes jeg, det er jo ikke morgen endnu. Men han virker umiddelbart til at have sovet ud, men bliver til gengæld hurtigt træt i løbet af dagen, gaber allerede på vej til børnehaven!
Han får ikke nogen middagslur og er enormt træt når han kommer hjem fra børnehave kl 15.30. Kunne faktisk allerede puttes til natten der, men jeg holder ham oppe til kl 18 hvor han ikke kan holde ud længere. Har også prøvet at vente med at putte ham til kl 19 og endda 20 men det resulterer alligevel i at han vågner kl 4.30, max 5. Og så er det jo endnu værre, da han så har sovet for lidt. Lige nu er vi inde i en ond cirkel og jeg kan ikke finde ud af at komme ud af den. Han vågner tidligt lige meget hvor tidligt/sent han kommer i seng. Måske har det noget at gøre med at der allerede er lyst meget tidligt om morgenen.
Jeg tænker at det må være mig der gør noget forkert siden det er begge børn der nu vågner så tidligt:-) Men jeg prøver jo nærmest alt. Den lille virker også frisk der kl 4.30-5. Hun er ikke sulten, for vil ikke have bryst, vil hellere ligge og pludre:-) Hun får to lurer i løbet af dagen: cirka 1½ time formiddag mellem 8-10 og eftermiddag cirka 2 timer mellem 12-15. Så er hun ret træt ved 19 tiden og puttes til ...
... natten der. Vågner cirka 23 og bliver ammet, sover igen. Og vågner så allerede 4.30-5 og virker ret frisk.
Hvis jeg gerne vil ændre på det, hvor mange dage er det så det vil tage før rytmen ændres? Mener jeg har læst noget med 21 dage, kan det passe? Lyder umiddelbart som lang tid, og jeg er bange for at jeg gør dem en bjørnetjeneste ved at give dem for lidt søvn i så lang tid.
Jeg vil i øvrigt fortælle dig at vi har været til en speciallæge med vores søn mht feberkramper.
Tak for dit svar på mit sidste brev om det. Det var rart at få dit syn på det og igen finde ud af at jeg har valgt at gøre det helt rigtige - nemlig at få ham set hos en speciallæge.
Vi var heldige at få en tid hos speciallægen allerede 2 uger efter da der var et afbud. Vi følte for en gangs skyld at der blev lyttet til os og vist forståelse for vores bekymring. Vi vil få en henvisning til en eeg undersøgelse og derefter skal vi mødes med speciallægen igen og se på hvad undersøgelsen viser.
Vi har endelig mødt en som faktisk forstår hvordan vi som forældre har det med et feberkrampebarn. Ikke så underligt, da vi fik at vide at vedkommende også selv har haft et feberkrampebarn. Så vi skulle heldigvis ikke forklare en masse denne gang. Virkelig rart! og endnu mere rart at der ikke sad en kold fagperson og prøvede at "overtale" os ved at fortælle at ingen børn er død af feberkrampe, ingen tager skade af det og de vokser fra det.
Med venlig hilsen
En træt mor...
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
15. april 2024 | Udvikling | 3 år
Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...
Viden om børn:
Navlestreng
Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.
Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.
Når moderkagen...
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.