Brev:
Dagsplan og idéer
Hej Helen,
Min soen, Kinan, er nu 9.5 mdr gammel. Jeg skriver fordi vi efter en laengere periode med sygedom (adeno-virus) - foerst 10 dage med hoej feber, diareh, og opkast efterfulgt af en uge med feber og foekoelelse - har brug for at genfinde vores dags- og natterytme.
Kinan har altid spist godt og egentlig sovet ok, men de sidste uger har lavet lidt ravage i spisningen, idet han har haft mellem 39-40 i feber og derfor ikke har spist og har faaet en del mere maelk indenbords for at undgaa dehydrering.
Om det er den extra maelk eller alderen der er aarsagen er jeg usikker paa, men han er begyndt at spise mindre, afviser ofte mad med en meget lukket mund, og faegtning med haenderne hvis skeen naermer sig med mad paa. Naar han saa endelig accepterer at spise, skubber han gerne halvdelen af maden ud af munden igen. Han faar tilbudt fingermad, men smider det oftest paa gulvet i disse dage. Han yndlingsmaaltid har altid vaeret morgenmaden - og det er typisk ogsaa her han har spist mest - men selv den er nu blevet en kamp.
Hans dagsrytme ser nogenlunde saadan ud nu;
05.30-06.00: vaagner og leger
07.00: morgenmad (havregroed eller anden korngroed med aeblemos og kanel/ingefaer)
08:45-09:00: 160 ...
... ml. maelk efterfulgt af formiddagslur paa 1-1.5 time
10/10.30: mellemmaaltid - lidt yogurt med banan, eller anden frugt, eller broed
12:00 Frokost - koed eller kylling med groentsagsmos, ris eller kartofler
13.15-13.30: 160 ml maelk efterfulgt af eftermiddagslur paa 1-1.5 time
14.30-15.00: mellemmaaltid - broed med ost/smoer/frugt
17.30: middagsmad - gerne grontsagsmos, oellebroed eller anden groed.
18.00: bad
18.30: 120 ml maelk og puttes
23:00: 160 ml maelk
04:00: 160 ml maelk
Jeg ville rigtig gerne slippe af med maelken kl. 04.00, men er ikke sikker paa om det er realistisk i hans alder at han sover fra 23.00-06.00 uden maelk. Ville ogsaa gerne kunne straekke hans soevn saadan at han sov til 06.00-06.30...07.00 er nok oensketaenkning fra min side ;-) Han vejede 11 kg foer han blev syg for 3 uger siden, men er nu nede paa 10 kg.
Jeg skal naevne at vi bor i udlandet og jeg synes til tider det kan vaere lidt svaert at finde egnet paalaeg til hans mad - det bliver oftest ved ost og smoer af samme aarsag. Her er tilgengaeld masser af friske groentsager og frugt og det faar han masser af. Han faar endnu ikke juice og jeg bruger aldrig sukker eller salt i hans mad.
Ser frem til at hoere fra dig :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Indeklima
Et godt indeklima er vigtigt for vores helbred og for blandt andet at mindske risikoen for husstøvmideallergi. Miljøstyrelsen har følgende 5 råd til bedre indeklimavaner:
1. Luk luften ind. Sørg for gennemtræk 2x5 minutter hver dag. Luften indenfor kan være mere forurenet end luften udenfor, og der skal gennemtræk til, for at luften bliver skiftet ud. Vinduer på klem giver ikke samme effekt.
2. Gør hyppigt rent. Fjern støv en gang om ugen f.eks. ved støvsugning og...
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!
Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D
Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to