Brev:
Dagsplan og idéer
Hej Helen,
Min soen, Kinan, er nu 9.5 mdr gammel. Jeg skriver fordi vi efter en laengere periode med sygedom (adeno-virus) - foerst 10 dage med hoej feber, diareh, og opkast efterfulgt af en uge med feber og foekoelelse - har brug for at genfinde vores dags- og natterytme.
Kinan har altid spist godt og egentlig sovet ok, men de sidste uger har lavet lidt ravage i spisningen, idet han har haft mellem 39-40 i feber og derfor ikke har spist og har faaet en del mere maelk indenbords for at undgaa dehydrering.
Om det er den extra maelk eller alderen der er aarsagen er jeg usikker paa, men han er begyndt at spise mindre, afviser ofte mad med en meget lukket mund, og faegtning med haenderne hvis skeen naermer sig med mad paa. Naar han saa endelig accepterer at spise, skubber han gerne halvdelen af maden ud af munden igen. Han faar tilbudt fingermad, men smider det oftest paa gulvet i disse dage. Han yndlingsmaaltid har altid vaeret morgenmaden - og det er typisk ogsaa her han har spist mest - men selv den er nu blevet en kamp.
Hans dagsrytme ser nogenlunde saadan ud nu;
05.30-06.00: vaagner og leger
07.00: morgenmad (havregroed eller anden korngroed med aeblemos og kanel/ingefaer)
08:45-09:00: 160 ...
... ml. maelk efterfulgt af formiddagslur paa 1-1.5 time
10/10.30: mellemmaaltid - lidt yogurt med banan, eller anden frugt, eller broed
12:00 Frokost - koed eller kylling med groentsagsmos, ris eller kartofler
13.15-13.30: 160 ml maelk efterfulgt af eftermiddagslur paa 1-1.5 time
14.30-15.00: mellemmaaltid - broed med ost/smoer/frugt
17.30: middagsmad - gerne grontsagsmos, oellebroed eller anden groed.
18.00: bad
18.30: 120 ml maelk og puttes
23:00: 160 ml maelk
04:00: 160 ml maelk
Jeg ville rigtig gerne slippe af med maelken kl. 04.00, men er ikke sikker paa om det er realistisk i hans alder at han sover fra 23.00-06.00 uden maelk. Ville ogsaa gerne kunne straekke hans soevn saadan at han sov til 06.00-06.30...07.00 er nok oensketaenkning fra min side ;-) Han vejede 11 kg foer han blev syg for 3 uger siden, men er nu nede paa 10 kg.
Jeg skal naevne at vi bor i udlandet og jeg synes til tider det kan vaere lidt svaert at finde egnet paalaeg til hans mad - det bliver oftest ved ost og smoer af samme aarsag. Her er tilgengaeld masser af friske groentsager og frugt og det faar han masser af. Han faar endnu ikke juice og jeg bruger aldrig sukker eller salt i hans mad.
Ser frem til at hoere fra dig :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Seng
Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.
Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:
- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.