Svar: Sutteflasken
Kære Eva
Det er vigtigt at din dreng får 400ml mme dagligt til han er 1 år, fordi han derigennem får sit behov for jern naturligt dækket og også får størstedele af sit kalkbehov dækket. I takt med at han nærmer sig 1 års alderen, kan du så begynde at skære den ene flaske væk og det vil være fornuftigt at gøre det ved at give mindre og mindre, så han tilsidst vil kunne nøjes med at få lidt mælk af en kop i stedet.
At få lidt mælk at drikke, sammen med sine putteklude, godnathistorie, kærtegn og lignende, vil være naturligt for ham i 1 års alderen. Og det vil være rigtig fint derfor at udskifte flasken med en kop mælk inden han skal sove om aftenen - det vil ofte være flasken om aftenen, som forsvinder sidst.
Om dagen skal flasken på samme måde erstattes af en kop lun mælk, evt. en banan eller lidt andet som mellemmåltid (afhængigt af hvor tæt på frokosten han puttes), så han lærer at sove uden at 'drikke sig i søvn' :)
Du skal naturligvis sikre dig, at han får sit behov for væske dækket godt dagen igennem, så han ikke er reelt tørstig og derfor søger flasken ekstra meget om aftenen. Det er meget fint at du giver en godnatgrød, den bør du bibeholde, men væskeindtaget skal også dækkes og han lyder faktisk til at være meget tørstig om aftenen ...
Som jeg læser dit brev, så får han ofte 2-3 flasker i løbet af aftenen og du er derfor nødt til at få sikret ham væske nok i løbet af dagen i første omgang. ...
... Samtidig med at han får nok at drikke i dagtimerne og sidst på dagen, må du så skære ned i indtaget om aftenen.
Jeg vil foreslå at du prøver at putte ham senere end du gør lige nu og så forsøger kun at give én flaske, som han så får i sengen, så han får den, hvor han skal sove. Det at han vågner, liver op efter at have fået lidt mælk, kunne tyde på at han puttes lidt for tidligt. Faktisk lyder det som om at godnatgrøden skal gives der, hvor du plejer at give første flaske og at han så derefter skal puttes og have sin flaske som nu - altså den flaske han har brug for, når han skal sove.
Det kan gøre at han ikke vågner unødigt op og har brug for to flasker, men bare får sin mælk og så derefter falder til ro. Det er her også vigtigt at han falder i søvn uden at have flasken i munden, han skal altså have sin mælk men slippe flasken, kikke på dig, smile, trille om på siden og falde i søvn, så han ikke er afhængig af flasken i munden for at kunne sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Og når I så er ned på to flasker dagligt, så er det så at dagsflasken forsvinder og derefter aftenflasken, netop ved at give mindre og mindre og erstatte af lidt mælk af en kop.
Sut behøver han ikke, det er fint med putteklud og det er rigtig dejligt at han allerede har taget disse til sig. Det er godt og vigtigt at han har en substitut for dig, når han skal sove, både hjemme og i vuggestuen.
Håber du kan bruge ovenstående tanker videre, fortsat held og lykke med ham :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Pusleplads til baby
Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.
- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.
- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.