Brev:
Renlighed og afføring
Hej Helen
I november skrev til dig omkring vores søn William og at han havde en svær tid omkring at skippe bleen og følgerne.
Vi har fulgt dine råd så godt som muligt.
Status på William er, at han kan helt perfekt selv styre når han skal tisse - og han går også med ud og tisser inden vi skal køre eller når vi beder ham om det. Han brokker sig rigtig meget om det at vaske hænder, men han gør det.
Omkring afføring, så er det en helt anden historie.
Først så har vi et indtryk af, at der i børnehaven er blevet gjort rigtig meget ud af at få ham og en gruppe børn renlige i vinter/forår, så det er blevet til en konkurrence. (Der er mange blebørn i børnehaven og jeg tror simpelthen ikke at de gad skifte flere bleer). Samtidig har bemanding og struktur været fraværende i børnehaven siden november og er først nu ved at komme på plads, men det har stadigvæk svært at få personalet til at overholde de aftaler vi laver.
Aftalen i børnehaven har været, at han fik ble på efter frokost også tog de den af ham 1-2 timere senere. Det har også gået forholdsvis godt, men siden februar har han haft meget hård mave og meget store afføringsklumper der var svære at komme ud (det har været ca. hver 2. weekend) Han har lavet på toilettet og været stolt og glad, men når de her omgange kom så gjorde det jo ondt og gjorde ham utryg. Samtidig har brugt det meste af dagen på at trykke og trykke og han er en dreng med gang i og kan derfor ikke se og vil ikke ind på toilettet hver gang. Han siger selv, at han jo ikke ved hvornår de kommer.
Vi har talt med sundhedsplejerske og gennemgået hans mad - den er fin og han får også nok væske. Vi er utrolig opmærksomme på denne del og tilbyder hele tiden noget at drikke og han kan også selv komme til noget.
For så ca. 4 uger siden gik hans mave tæt på i stå, vi begyndte at give ham sveskejuice hver aften. Vi gjorde det i ca. 8-10 dage, men da der ...
... stadigvæk var 1-2 dage mellem hver afførring og han tit sætte sig for at trykke og afføringen var hård når den kom ud så ringede jeg til lægen og vi aftalte at give ham ½ brev movicol om aften.
Han har nået at få 2 x ½ brev og 2x 1/4 brev og så er der kommet gang i hans mave. Afføringen er nu blød og nogle dage er der kommet 2 gange.
Så nu kommer jeg endelig til det.
Aftale er nu med børnehave, at de giver ham ble til frokost (de sidste 2 dage har de glemt det og han har haft afføring i bukserne). I dag huskede de det og han gjorde det i bleen.
Vi kan ikke få nogen rigtig dialog med pædagogerne, der kommer ingen indspark til hvad vi skal så.
Hvad gør vi? - Skal vi trække ham skrigende og græden på toilette for at overholde til faste tider ? (jeg håber det ikke)
Skal vi bare lige lade ham få ble på til frokost som aftalt også i weekenderne? Kommer det så af sig selv?
Skal vi gå tilbage og give ham ble på hele dagen?
Vi er på hærens mark og ved ikke helt hvad ben vi skal stå på. Vi skælder ham aldrig ud når han har haft uheld. Vi prøver at fortælle ham at det uheldigt og at det ville være nemmere hvis han bad om en ble. Jeg har prøvet at købe et lille spil til ham som han kun måtte bruge på toilette. Det fangede ham 2-3 gange så var det lige meget. Vi sidder gerne på toilette med ham.
Vi har før oplevet, at han ikke før han selv kan se en pointet gør det han blive bedt om.
En af pædagogerne fortalte, at da hun skulle hjælpe ham med at skifte tøj efter et uheld, at hun havde sagt, at det er ok at lave uheld, men han skulle hjælpe til og at han godt kunne øve sig på toilettet. Han havde kigget på hende og svaret at det behøvedes han ikke, fordi han først skulle gøre det til sommer (han har overhørt en samtale min mand og jeg har haft uden for, hvor vi har talt om at vi måske blot skulle lade tiden gå ind til sommerferie også sætte ind der).
Hjælp.
Sophia
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. februar 2025 | Opdragelse | 4 år, 3 mdr.
Hej, vi har 3 børn. Én på 4,5 og to på 2,5. Tvillingerne er relativt nemme...
4. januar 2025 | Opdragelse | 4 år, 2 mdr.
Kære Helen Vi ved ikke hvordan vi bedst hjælper vores ældste datter på 4 år....
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
Viden om børn:
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Gluten til baby
De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.
Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.
Gluten findes især i hvede, mens...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder