Svar: Ændre madplan nu eller vente?
Kære Rikke
Det er generelt rigtig fornuftigt at ændre madplanen og dagsrytmen, så den så vidt muligt passer til barnets hverdag og dermed også til den rytme, barnet vil have, når det starter i vuggestue.
I vuggestuen vil din dreng sandsynligvis få varm mad til frokost de fleste dage og kold frokost andre dage - men hans frokost vil bestå af kød, fisk, grøntsager, ris, pasta, kartofler - præcis som den også bør hos dig.
Han skal stadig starte med grød om morgenen, fordi grød mætter og lægger en god bund, det holder hans blodsukker stabilt og giver naturligt mere overskud til at møde dagen og de nye udfordringer der kommer i vuggestuen.
Og han skal have frugt og lidt brød til mellemmåltid, hvilket han sandsynligvis også får i vuggestuen.
Han skal sove to lure dagligt og jeg vil formode at vuggestuepersonalet vil tage som en selvfølge at han i en alder af 9 måneder skal sove både formiddagslur og middagslur. Det vil være naturligt at han får en flaske inden sin middagslur og de vil højst sandsynligt være vant til at give børnene flaske og vil sikkert kun synes at det ...
... er rart, at kunne putte ham med dette trygge ritual, som han kender hjemmefra.
De vil i vuggestuen behandle ham som et barn på 9 måneder, personalet er uddannet til at tage sig af børn og kender til små børns behov og de vil naturligt forsøge at skabe en dagsplan der passer til ham - præcis som du også skal forsøge at gøre derhjemme og jeres rytmer, skulle derfor meget gerne passe sammen.
Jeres dreng har brug for at få mindre mælk - som det er lige nu får han fire flaske og han skal ned på tre flasker og i 10 måneders alderen skæres yderligere ned. Det vil de være helt med på i vuggestuen og de vil naturligt også prioritere at han får mad som de andre og spiser sammen med de andre :)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Så ingen grund til at vente med at skære ned i mælken og ændre lidt på dagsrytmen, det vil tværtimod være rigtig godt at arbejde på en rytme som passer både derhjemme og i vuggestuen :)
Rigtig meget held og lykke med det, rigtig meget held og lykke med indkøringen, - jeg kan godt forstå du er spændt og måske lidt urolig for det, men det skal nok gå alt sammen :)
- og rigtig god weekend! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Optøning af spædbarnsmad
Hvis du gerne vil have små portioner skemad klar i fryseren, så er det vigtigt at følge disse retningslinjer:
- Nedfrysning skal foregå hurtigt efter, at maden er tilberedt. Maden fryses ned i små bøtter eller poser, som er beregnet til frysning af (baby)mad.
- Maden kan opbevares en månedstid i fryseren, når temperaturen holdes på -18 grader eller derunder. Den begrænsede periode er fastsat for at sikre en god smag i maden.
- Mad som har været...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.