Brev:
Bøvseproblemer
Hej Helen
Vores datter er begyndt at døje med bøvser igen. De første mange måneder har de mange gange været skyld i at hun vågnede og græd, men jeg troede at hun var vokset fra dem for jeg synes det er lang tid siden der rigtigt har været nogle, men de sidste par uger er det flere gange sket at hun er vågnet – enten i barnevognen om dagen eller i sengen om aftenen – og haft en bøvs.
For at komplicere det yderligere har hun skreget, men på en meget temperamentsfuld måde, hvor vi flere gange har troet hun ”bare” var sur og prøvet at berolige hende for vi bruger for tiden en del energi på søvntræning og vil helst ikke vænne hende til at få sin vilje med det samme og når vi så til sidst har opgivet og har taget hende op så kom der en bøvs. Så får man dårlig samvittighed!
Mit spørgsmål er så om man generelt set gøre noget for at ...
... undgå problemer med bøvser? Jeg har overvejet om det er fordi hun er for træt når hun bliver ammet i søvn, så hun sutter mere intenst og får mere luft med. Men jeg har også oplevet at der var en bøvs en gang hvor hun ikke var ammet umiddelbart inden. Vi har diskuteret om hun kan ske simpelthen at suge luft ind – evt. ifm at hun skriger/brokker sig for at komme op. Eller om det er mest sandsynligt at det er pga bøvsen hun brokker sig.
Om aftenen kan jeg kun lægge hende når jeg har ammet hende i søvn, så hvis jeg skal have hende over skulderen inden jeg lægger hende vækker jeg hende bare og må starte forfra. Men jeg er heller ikke sikker på at det ville være nok for jeg prøver at bøvse hende af ved at klappe hende på ryggen inden jeg lægger hende i barnevognen om dagen, men der er det altså ikke altid nok.
Håber du har et godt råd!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Sove inde
Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.
Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.
Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.