Brev:
Utilfreds ved måltider
Hej Helen
Tusinde tak for alle dine gode råd :-)
Jeg har en datter på 8 mdr. Jeg er i tvivl om, hvorvidt hun får den korrekt kost og så det passer til hendes alder.
Ved måltiderne er de først par skefulde ok, men så begynder hun at brokke sig og kaste sig bagover i højstolen, hvorefter hun lukker munden i, så hun derigennem fortæller os tydeligt, at hun ikke vil have mere.
Jeg er sikker på hun ikke er mæt, for normalt har hun spist godt. Det har stået på 1 lille mdr nu, og det er værst ved morgen måltidet og aften måltidet. Vi synes det er tungt, for vi som voksne kan ikke snakke sammen.
Én almindelig dag/kost her sådan her ud:
Hun vågner ofte 7-8 tiden, får havregrød, øllebrød, majsgrød til morgenmad, for hun har ingen favoritter, så jeg veksler i håb om, at hun vil spise godt af en af de nævnte, hun får vand i kop dertil.
Inden hun igen er træt, får hun tilbudt brystet, som hun tit afviser, hvorefter jeg tilbyder hende en flaske modermælkserstatning, som hun drikker lidt af, hvorefter hun kommer ud i barnevognen til lur kl. 10.00-10.30.
Der kan hun godt sove 2-3 timer.
Kl. 13.00-13.30 vågner hun, hvor hun gerne får rugbrødshapser med leverpostej og avokado, plus vand i kop. Det går bedre med rugbrød end de ...
... andre måltider.
Jeg giver hende ikke banan, da hun har problemer med fast mave og nu får lactolose hverdag. Jeg giver hende gerne lidt sveskegrød.
Inden hun igen er træt ved 15.30-16.00 tiden får hun igen tilbudt bryst og flaske, hvis hun ikke vil tage brystet. Der sover hun gerne 1 time, vågner ofte igen ved 17.00 tiden, hvorefter vi får aftensmad ca. kl. 18.00.
Der får hun gerne kartoffelmos med grønsager i og forskelligt slags kød, kødbolle, fisk, kogt kylling, jeg prøver at veksle. Men efter et par skefulde begynder hun at brokke/skrige, og er utilfreds.
Hun falder ofte først i søvn ved 21.00 tiden, efter hun har fået en flaske og bryst, hvilket vi som forældre synes er sent og ville gerne have lidt mere aften selv.
Hun falder sjældent i søvn med det samme, det er gerne med protest, så hun ofte ender i vores seng og falder i søvn der, hvorefter vi kan ligge hende over i tremmesengen. Hun vågner typisk en gang om natten, hvor hun får bryst.
Håber du kan hjælpe os og få os guidet i den rigtige retning, hvor jeg synes vi er gået i stå hvor vi er nu, både vedr. hendes kost og måltiderne samt hendes søvn rytme igennem dagen.
Jeg ser frem til hører fra dig, og endnu engang tak for en god brevkasse :-)
Mange hilsner Tina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Body Mass Index - BMI
Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).
Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.
Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.
En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.