Svar: At flytte med en 3 årige
Kære Maibrit
Det vigtigste når man flytter og børn skal skifte sted at bo er at barnet har sine nære ting omkring sig. Det betyder at det er en rigtig god idé, at barnets ting er det sidste man pakker ned og det første man pakker op. Det er vigtigt at barnet ser sin seng, sit legetøj osv. som barnet kender sat frem, så barnet med det samme føler sig hjemme, fordi de kendte og trygge ting er der.
Derudover kan det være udmærket at barnet ikke er en del af selve flytningen hvis det hele bliver meget stresset og man som forældre naturligt ikke har tid til at tage sig af barnet. I givet fald, vil det være rigtig godt at lade ham passe af en bedstemor, en god veninde eller en anden, og så lade ham komme, når det meste er overstået og der er ro til at du kan tage dig af ham igen.
Det vil være super godt at besøge rækkehuset inden I skal flytte, så han ved hvor I skal hen og ved hvad det er I taler om. Det vil også være rigtig godt at betrygge og berolige i forhold til at han får sine ting med, stadig kan lege på legepladsen, gå i børnehaven, se sine venner osv. hvad der nu betyder meget for hans ...
... hverdag og som han kan være urolig for pludselig ændrer sig. Da I kun skal flytte 100 meter væk, vil hans hverdag jo være stort set som før :)
Gå på biblioteket eller køb børnebøger om at flytte. Der findes flere titler også billedebøger til børn fra ca 3 år. F.eks. "Det dejligste sted at bo" om en frø der skal finde et sted at bo, eller bogen "Nanna flytter" om hvor travlt de har, fordi de skal flytte og den vigtigste kasse er den med Nannas ting som også er det første der bliver sat på plads ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det at læse og tale om andre, vil kunne drage fine paralleller til det I skal opleve og vil på den måde godt kunne forbrede ham og også hjælpe ham med nogle af de tanker han får undervejs og efter :)
Da I skal flytte i løbet af 1½ måned, så vil det være rigtig fint at begynde at læse lidt om emnet nu og så i løbet af et par uger vise ham rækkehuset, hvor I skal bo og så småt begynde at tale med ham om at I skal flytte. På den måde giver I ham også mulighed for at bearbejde det lidt og stille spørgsmål, så godt han nu kan med den alder han har :)
Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Udslæt - hos børn
Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre, om det bare er noget forbipasserende, og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:
- Ble-eksem: Voldsom rød numse, knopper, og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Det kan også skyldes, at barnets hud reagerer på...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.