Brev:
Sove i barnevogn - 1 mdr.
Hej Helen
Nu er Emma 5 uger og hun giver sine forældre nogle udfordringer :). Og vi kan simpelthen ikke huske hvordan det var med Emil de første par måneder.
For det første er hun det vildeste hængetræ, når hun er vågen. Hun vil være sammen med os hele tiden og græder så snart vi lægger hende fra os. Jeg er ved at blive sindsyg, for selvom det er hyggeligt, så vil jeg trods alt gerne spise, bade og lave lidt forskellige ting en gang i mellem.
Er det for tidligt for hende at ligge selv - eller er der bare nogle babyer som IKKE vil det. Er der en god måde at få hende vænnet til det?
Vi kan ikke lide at hun ligger og græder så vi tager hende jo op når hun begynder på det. Tænker hun er for lille til at lave koblingen "jeg skriger, mor og far kommer springende og jeg får det som jeg vil". Det er vel først senere??? Vi vil nu købe en bæresele. Har du nogle erfaringer med dem som hedder manduca eller ergobaby?
For det andet vil hun også helst sove i armene eller på maven af os. Hun skal sove helt fast eller i hvert fald vugge barnevognen ganske meget før hun sover selv. Eneste undtagelse er om natten hvor hun sover med det samme i sin vugge efter hver amning (heldigvis). Når først hun sover, sover hun så til gengæld for det meste helt fint et par timer i ...
... stræk. Så OK vi kunne jo bare sidde med hende og rokke vognen til hun sov. MEN.....
Det ene problem vi har med det er, at stiller vi barnevognen udenfor - så vågner hun med det samme vi er nået 3 m fra vognen. Ingen problemer med at sove hvis vi går tur og for det meste ingen problemer med at sove i den indenfor, når hun først er faldet i søvn. Men ude har hun endnu ikke sovet mere end måske 30 min. Hvorfor vil hun ikke sove udenfor???
Det andet problem vi har er det med at hun skal rokkes i for at sove i barnevognen. Jeg vil bare IKKE ud i noget med at vi skal trave rundt i kvarteret eller vi skal vugge hende i armene flere timer for at få hende til at sove. Men det er det eneste vi kan gøre hvis Emma skal falde i søvn - rokker den ikke så skriger hun. Hun skal have sovet noget tid før vi kan stoppe det - og det er uanset om vi er ude eller inde.
Hvornår ender vi ud i at det bliver en dårlig vane med det rokkeri? Kan vi realistisk arbejde på at stoppe det nu - eller er det for tidligt.
Måske er de to som husker Emil som lille for dårligt. Måske det først var da han var 3 måneder og fik en egentlig rytme at vi kunne lægge ham fra os både når han var vågen og skulle sove.
Hvad er dine tanker? Er vi for utålmodige og over-ambitiøse??
Med venlig hilsen
Rikke
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Trøske
Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.
Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.