Svar: Hjælp - slut med flaske!
Kære Sus
Hos jer lyder det som om at det vil være bedst at fjerne putteflasken først og erstatte med en kop, lidt banan og så bibeholde putteritualet som det er nu. En overgang kunne være lidt lun mælk i koppen, men hvis hun ikke vil drikke mælk af kop, så kan det sagtens være vand.
Hun må gerne få letmælk nu og nogle børn kan bedre lidt letmælk end sødmælk, så måske vil hun gerne have letmælk af kop. Det kan være et forsøg værd, fordi det gør overgangen fra flasken til koppen mindre - men igen, hun må også gerne få vand.
Og flasken hun så får i løbet af natten, hen på morgenstunden synes jeg så I skal trappe ned stille og roligt, så hun får mindre og mindre og tilsidst helt kan undvære. Hvor hurtigt det skal gå må afhænge af hvordan hun har det, trives, om hun er frisk, rask, er inde i en god periode osv. Lige nu hvor hun er startet vuggestue og skal vænne sig til alt det nye, til at være adskilt fra jer (godt hun har sin søster) og stadig ikke ved, hvornår I kommer igen, når I går osv. så er der naturligt en masse oplevelser og stimuli at bearbejde og derfor også en masse urolige drømme, urolig søvn. ...
... Så når hun vågner og søger sin natteflaske, så er det lige nu mere et tryghedsbehov end et egentligt behov for væske ... selvom hun ikke drikke særlig meget i vuggestuen.
Trygheden skal hun naturligvis have og det er rigtig godt at hun har sine sutter osv. som en del af putningen. Det er et fint ritual I har :) I takt med at flasken skrues ned (og det må I gøre i løbet af de næste 1-2 måneder) så erstattes med samme kærtegn, beroligende ord osv. om natten.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Væskebehov skal naturligt så også stilles om dagen, men jeg vil formode at hun naturligt begynder at indtage mere mad og væske i vuggestuen i takt med at hun vænner sig til at være der og også i takt med at hun drikker mindre aften og nat ...
Så mit råd til jer vil altså være at erstatte putteflasken med kop og banan, samme gode ritual osv. og så fjerne natflasken i løbet af 1-2 måneder, som hun nu virker parat til og er kørt ind i vuggestuen til osv. Måske kommer det til at passe med jeres sommerferie, hvor I også selv har mere overskud og der i det hele taget er mere ro på ... :)
Rigtig meget held og lykke, håber du kan bruge mine tanker videre :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.