Svar: Vi vil af med flasken
Kære Marie og Ingrids mor
Hvor er det dejligt at høre at drænanlæggelse har haft så stor en effekt hos jer - det giver også lidt forklaring på, hvorfor Marie har haft så svært ved at sove, været ekstra pylret osv. i gennem en længere periode, ørelægen har jo kunne se at det har stået på længe ... Godt at I fik det gjort! :)
Set i lyset af det hele, så er det naturligvis forståeligt at hun søger sin flaske og føler stor tryghed ved den, men i forhold til hendes alder, så skal den væk og med den alder hun har nu, så kommer I ikke uden om at det er jer, der skal slutte det - hun vil ikke selv sige fra ...
Det betyder dog ikke at I ikke kan gøre et forsøg på at trappe den ned hen imod at få den fjernet helt - men I skal nok indstille jer på, at det ikke går helt gnidningsfrit at få den fjernet helt.
I første omgang tænker jeg, at I skal finde en substitut, som hun får sammen med en flaske, en bamse eller lignende, som naturligt bliver en del af det at finde ro og som stadig vil være der, når flasken er forsvundet.
Derudover vil det være rigtig godt at skrue ned for mængden, så hun får mindre og mindre, fjern ca. 20 ml af gangen så det er små slurke der tages væk aften for aften.
Når flasken skal helt væk så vil det være rigtig godt at gøre det sammen med hende. Flaskesutterne bliver ...
... mørnede, gamle og går i stykker og skal smides ud - og I må her tage hende med i den proces. Vis hende flasken om dagen, at sutterne er i stykker og skal smides ud - det er slut, fuldstændig ligesom når bogen klappes sammen og historien er slut, når mælkekartonen på bordet er slut - I gestikulerer slut med armene og viser at det er forbi og det samme skal I gøre omkring flasken. Og så skal I naturligvis sikre jer at tømme skraldespanden, så hun ikke kan hente den der, når hun savner den.
Vise hende flasken uden flaskesut, igen forklare at den er i stykker, dur ikke mere, det er slut og holde fast i det. Alternativet kan så evt. være at erstatte med en drypfri kop, som indeholder vand. Den vil hun kunne have ved sig om natten og vil kunne drikke lidt vand, hvis hun vågner og er tørstig, uden at I behøver hjælpe hende med det. I styrer hvor meget der skal være i og det er den mulighed hun har ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Frustrationen som kommer, når hun ikke kan få sin elskede flaske, den skal I så naturligt kunne rumme - også selvom det er svært. Det er en epoke i hendes liv som er slut og det er svært at komme videre, men sådan er det og I skal naturligvis så være der for hende, betrygge og berolige så godt I kan, men holde fast i at flasken tid har været der og er slut nu :)
Rigtig meget held og lykke med det projekt! :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.