Svar: Hvornår det er bedst min søn spiser/sover - 5 mdr.
Hej med dig
Det er rigtig fint med to måltider skemad nu og det lyder også fint, at din dreng de fleste dage sover 3 lure dagligt. I takt med at han bliver ældre, vil hans rytme ændre sig - han skal have mere skemad og han ændrer også på sine lure. De fleste børn vil ofte i 6-7 månedersalderen begynde at kunne nøjes med to lure dagligt - den sidste powernap springes altså ofte, dette afhænger dog af hvordan han i øvrigt sover, hvor sent osv. i løbet af dagen.
Du skriver at I ofte er ude mellem kl. 13-17 og at dette forstyrrer din dreng - du skal her være opmærksom på at det kan være nødvendigt at I er mere inde og skaber mere ro og rytme omkring netop det at få en længere middagslur, hvis du vil sikre en anden rytme. Men hvis det fungerer godt for både ham og dig behøver du naturligt ikke ændre noget - der må dog være en grund til at du spørger til netop dagsrytmen :)
Mit forslag til en dagsplan, for et barn på 5, knap 6 måneder, ser således ud:
Tidlig morgen 05/06: Ammes og sover lidt videre
Morgen 7.30-8: Grød, evt. med lidt frugtmos som topping, vand af kop.
Ammes og puttes til formiddagslur 9.30-10
Frokost 11.30-12: Grød eller ...
... grøntsagsmos, vand af kop.
Ammes og puttes til middagslur ca kl. 13-13.30 - tidspunktet afhænger af hvor lang en formiddagslur han har taget.
Eftermiddag 16-17: Ammes, tilbydes evt. lidt frugtmos
Sover dagens 3. lur som ofte er en powernap
Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Ammes / flaske som nu, puttes til natten ca kl. 20. Tidspunktet varierer efter hvor sent 3. lur ligger. Hvis han først sover sin lur kl 18-19, er det helt naturligt at han ikke går til ro for natten før kl. 21 eller senere :)
Sen aften 23-24: Ammes
Midt nat 03: Evt. amning - omkring 6 måneders alderen begynder denne at kunne undværes og du vil her kunne arbejde på en rytme, hvor han sover 5-6 timer uden at få mad. Det er at sove igennem :)
Jeg vil anbefale at du som udgangspunkt giver skemad når din dreng vågner af en lur og ammer inden han skal sove igen. Han skal have vand som tørstslukker sammen med sin mad og så skal du naturligvis også amme ham lidt ekstra ind i mellem, for at sikre ham ekstra væske, når det er varmt :) På den måde skal han naturligt have lov til at regulere sit behov.
Jeg håber at ovenstående dagsplan kan hjælpe lidt på vej, fortsat held og lykke :)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Amning og sex
Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.
Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.
Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig