Brev:
Sovemønster
Hej Helen.
Vi har en pige på nu 30 måneder der går i dagpleje.
Altid super glad, den skønneste humor, et helt utroligt sprog allerede, taler helt flydende. Er en meget aktiv pige, vi er meget ude, men er også god til at sidde stille og fordybe sig.
Vi har aldrig (på nær de første 4 måneder ) haft besvær med at få hende til at sove hverken til middag eller aften, og hun elsker hendes barnevogn og seng.
Lige nu laver hun dog rav i det hele :) Efter sommertiden, ved ikke om det er et tilfælde, men nu lægger hun sig først til at sove kl. 21.
Hendes rytme ser således ud:
Vågner kl. 06 både sommertid og vintertid. Har altid vågnet så tidligt og endda tidligere. Bliver vanvittig sur hvis vi foreslår at vi putter lidt videre i vores seng eller hos hende, vi skal op NU.
Sover til middag kl. 12.00 til 14.30 hvor hun nu bliver vækket, ellers sov hun til 15.00 - ...
... 15.30. Bliver puttet med samme ritualer og ro omkring og dejlig positiv hygge stemning kl. 19.30, vi læser en historie, får vand også ligger hun og synger og snakker i halvanden time, engang imellem skal vi derind et par gange fordi hun bliver sur over vi ikke lige kommer og kigger at bamse sidder op, spiser, er på potte eller hvad hun nu finder på hi hi.
Hun er sjældent pyldret og trives super, men vi syntes det er for lidt nattesøvn, skal vi skære lidt i middagssøvnen, har bare altid været imod at vække hende, fordi jeg mener hun har brug for det, men syntes også kl. 21 er sent når hun alligevel altid står så tidligt op.
Inden sommertiden sov hun uden brok eller sang senest kl. 19.30 og dette på trods af hun ikke blev vækket fra middagsluren.
Føler bestemt ikke hun kan undvære sin middagssøvn, hvor hun virkelig er træt.
Glæder os til at høre fra dig.
God påske.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
11. januar 2025 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden sidst, men nu er jeg...
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
10. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 2 mdr.
Hej Helen, Nu skriver jeg i desperation til dig igen :-) Vi er...
5. december 2024 | Opdragelse | 2 år, 9 mdr.
Hej Helen Her går det efterhånden rigtig godt med at være blevet...
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Pethidin ved fødsel
Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.
Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.