Brev:
Sovemønster
Hej Helen.
Vi har en pige på nu 30 måneder der går i dagpleje.
Altid super glad, den skønneste humor, et helt utroligt sprog allerede, taler helt flydende. Er en meget aktiv pige, vi er meget ude, men er også god til at sidde stille og fordybe sig.
Vi har aldrig (på nær de første 4 måneder ) haft besvær med at få hende til at sove hverken til middag eller aften, og hun elsker hendes barnevogn og seng.
Lige nu laver hun dog rav i det hele :) Efter sommertiden, ved ikke om det er et tilfælde, men nu lægger hun sig først til at sove kl. 21.
Hendes rytme ser således ud:
Vågner kl. 06 både sommertid og vintertid. Har altid vågnet så tidligt og endda tidligere. Bliver vanvittig sur hvis vi foreslår at vi putter lidt videre i vores seng eller hos hende, vi skal op NU.
Sover til middag kl. 12.00 til 14.30 hvor hun nu bliver vækket, ellers sov hun til 15.00 - ...
... 15.30. Bliver puttet med samme ritualer og ro omkring og dejlig positiv hygge stemning kl. 19.30, vi læser en historie, får vand også ligger hun og synger og snakker i halvanden time, engang imellem skal vi derind et par gange fordi hun bliver sur over vi ikke lige kommer og kigger at bamse sidder op, spiser, er på potte eller hvad hun nu finder på hi hi.
Hun er sjældent pyldret og trives super, men vi syntes det er for lidt nattesøvn, skal vi skære lidt i middagssøvnen, har bare altid været imod at vække hende, fordi jeg mener hun har brug for det, men syntes også kl. 21 er sent når hun alligevel altid står så tidligt op.
Inden sommertiden sov hun uden brok eller sang senest kl. 19.30 og dette på trods af hun ikke blev vækket fra middagsluren.
Føler bestemt ikke hun kan undvære sin middagssøvn, hvor hun virkelig er træt.
Glæder os til at høre fra dig.
God påske.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.