Brev:
Suttestop - 2 år, 8 mdr.
Hej Helen
Først vil jeg gerne sige tak for dine svar til mig. Dem kan jeg helt sikkert bruge, og vil arbejde videre med det;o)
Nu til mit spørgsmål:
Min store pige er blevet vænnet af med sutten for omkring 1 1/2 mdr siden. Hun havde noget tid været utrolig sutteglad, og stod det til hende rendte hun rundt med dem konstant. Tyggede i den og havde dem også når hun skulle snakke.
Så jeg besluttede at indføre, at det kun være på værelset hun måtte bruge dem. Så lå de i hendes seng, og havde hun brug for dem, kunne hun så gå ind og slappe af i sengen. Det fungerede egentligt fint.
Tror vi havde den ordning en uges tid, men da jeg så en dag hentede hende i dagplejen, sagde hendes dagplejer, at hun havde sovet uden sutten. Og det var gået fint. Derfor syntes vi herhjemme, at så kunne hun vel også gøre det her. Og det gjorde hun så.
I starten savnede hun den, men hun puttede sig altid. Her efterfølgende er hun bare begyndt med at putte sine hænder i ...
... munden. Det er ikke kun en finger men mere hele hånden. Siger til hende, at det kun er babyer, og det skal hun ikke gøre. Men jo mere vi påpeger det, jo mere gør hun det. Så har jeg helt droppet at sige noget. Men igår nævnte hendes dagplejer at det også er slemt der. Og hun nu er begyndt at sige meget bestemt, at de fingrer ikke skal i munden.
Til min store overraskelse spurgte hun efter sutten ved sengetid igår. Hun græd og sagde, hun ville have sin sut. Kunne sagtens trøste hende og putte hende uden problemer. Synes bare det er lang tid der er gået, og hun så stadig savner sin sut?
Har du et godt råd til hvordan, i vænner hende af med at tage sine fingrer i munden? Hun er en meget bestemt dame, og hun er lige kommet i trodsalderen. Så vi skal vænne os til at blive svaret igen, af vores ellers søde og glade pige:o)
Var det for tidligt, vi tog sutten fra hende?
Kærlig hilsen
En mor, som faktisk har en smule dårlig samvittighed over at have taget sutten
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Sele til barnevogn
Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.
Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.
Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.