Brev:
Sover kun halv time ad gangen
Hej Helen.
Tak for dit sidste svar. Dog er det kørt helt skævt for os med vores søn søvn, så nu prøver jeg igen at skrive til dig.
Han er nu snart 3 måneder. Han trives óg der er fart på den lille mand. Han er enorm nysgerrig, vender og drejer hovedet meget for at følge med i, hvad der sker rundt omkring ham. Han ligger utrolig flot på maven og triller jævnligt fra mave til ryg (måske ikke bevidst, men han triller :-)) Som tidligere nævnt bliver han ammet men suppleret med flaske, da jeg kun ammer fra det ene bryst. Det fungerer egentlig fint.
Han sover ude i barnevogn om dagen. Den sidste uges tid har han kun sovet en halv time ad gangen om dagen. Derefter vågner han helt op - ligger med store øjne og kigger og lytter. Han er ikke ked af, men virker egentlig frisk. Problemet er bare at han ikke er frisk. Hvis jeg tager ham op efter halv time er han tydelig stadig træt og havde brug for mere søvn.
Jeg har prøvet at trille med ham, når han vågner. Dette lykkes ind imellem, men først når vi har gået i over en halv time, så falder han nogle gange i søvn igen - andre gange ikke.
Hvad er årsagen til at han vågner helt op efter en halv time og hvad kan jeg gøre for at lære ham at sove videre. Det er selvfølgelig okay at skulle trille ham for, ...
... at han falder hen igen, men det er bare hårdt at skulle gå så meget rundt for at forsøge at få det til at lykkes.
Han bruger sut og jeg forsøger selvfølgelig at give ham sutten igen, når han har tabt den.
Jeg er til dels enig med dig i, at han er så lille at han selv skal regulere sin søvn, bortset fra at han jo stadig er træt og har brug for hjælp til at få sovet noget mere.
Den anden dag sov han kun 1 time og 20 min i løbet af hele dagen, hvilket jo ikke er helt nok ift. hans alder.
En anden ting er om natten, hvor han fra ca. kl. 3 ikke rigtig vil sove videre i liften. Her forslog du sidst, at jeg kunne ligge og amme og han derved falder i søvn ved mig. Vi har investeret i en bed side grib, men jeg synes ikke rigtig den fungerer, da jeg ikke kan komme til at ligge tæt nok på ham til at give ham ro.
Min mand er ofte gået ind til vores datter i løbet af natten, så jeg har sengen for mig selv.
Er der nogen problemer ved, at han ligger i dobbeltsengen og jeg så evt. forsøger at rykke lidt væk fra ham, når han sover, så han ikke bliver for varm. Jeg tænker i forhold til risikoen for vuggedød. På den måde kan jeg jo rykke ind til ham igen, når han vågner og har brug for min nærhed.
Jeg håber du kan hjælpe os lidt videre.
Hilsen
Jette
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.